Bár a citrom viszonylag sokáig eláll szobahőmérsékleten, egy bizonyos hőmérséklet és idő után mégsem maradnak ugyanolyan frissek, mint amikor megvettük őket.
A citrom tartósítására eddig nem létezik trükk, az alábbi módszer azonban megcáfolja ezt!
Ha szeretnéd, hogy mindig legyen otthon friss citrom és ehhez ne kelljen a boltba menni, akkor vágd be a héjánál óvatosan 4 egyenlő irányban, de vigyázz, hogy ne vágd be teljesen őket. Ha ezzel meg vagy, az ujjaddal gyengéden lazítsd meg a héjat és tégy közé tengeri sót. Moss ki egy nagyobb befőttes üveget és helyezd bele az így elkészített citromokat. Végül zárd le az üveget és tárold száraz, hideg helyen. Ezzel a módszerrel legfeljebb 6 hónapig frissen tarthatod a citromokat.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.