Szépség / Tippek

Így is megszabadulhatunk a szem alatti karikáktól

loading...

Leginkább az alváshiány, stressz, kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a nem megfelelő folyadékbevitel okozhatja a szem alatti sötét karikák megjelenését. De a túl sok smink használata, vagy annak a durván való eltávolítása is eredményezhet karikákat, hiszen a szem alatti bőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint más területen. Az alsó szemhéj bőre annyira vékony, hogy már-már átlátszó, így gyakran feltűnnek a lilás vérerek is.

A sötét karikák leginkább a dohányzó emberek arcán tűnnek fel, hiszen ebben az esetben láthatóvá válik a nem megfelelő vérkeringés. A véredények törékennyé válnak, és megváltozik a bőr szerkezete is. A nikotin nem csak az ujjakra és ajkakra rakodik le, hanem a bőrön is vastag, idővel látható, sárgás-szürkés réteget képez. A bőrgyógyászok szerint a sötét karikák plasztikai beavatkozással sem tüntethetőek el teljesen, azonban számos megoldás létezik, mellyel csökkenthetőek.

Uborka leve: az uborka csodákra képes. Áztassunk két vattapamacsot egy frissen kifacsart uborka levébe, majd 15 percre tegyük a szemünkre. Lehetőleg minél nagyobb részt takarjuk a szem alatti bőrből is. Az uborka jó hatással van a szemfáradtságra és kipirosodásra is.

  • Alkalmazzunk naponta 15 percet egy-egy szelet uborkát a szem alatti karikákra, és a szem területére
  • Uborka és nyers krumplilevet keverjünk el, majd mártsunk bele egy vattakorongot, és tegyük a szemünkre. Ezzel a megoldással a táskásodást is eltüntethetjük.
  • Uborka és citromlevet keverjünk el egyenlő arányban, és ezzel borogassuk a szem alatti területet.
  • A paradicsomlé segít, hogy visszanyerjük a szem ragyogását, és az elszíneződött bőr frissességét

A kamilla közismerten hatásos fáradtság ellen és stresszűző hatásáról. Számos kozmetikai cikk alapanyaga. Fogyasszunk közvetlenül lefekvés előtt egy-egy csésze kamillateát. Két tasak kamillateát lógassunk bele egy pohár ásványvízbe, majd pár perc múlva mártsunk bele egy vattakorongot. Ezzel borogassuk a szemünk alatti részt tíz percig.

loading...

A burgonya mivel sok keményítőt és C-vitamint tartalmaz, hatékonyan csökkenti a szem alatti karikákat, visszaadja a bőr fényességét, és élettel telivé varázsolja azt. Vágjunk két szelet nyers burgonyát, és este lefekvés előtt tegyük a szemünkre és a szem alatti karikákra. Legalább heti 3 alkalommal ismételjük meg ezt.

Mit használhatunk még borogatásként?

  • hársfateát, búzavirág teát, rózsaszirom kivonatot, hideg tejet, kókuszolajat.

Ne felejtsük el, hogy a víz az egyik legjobb ápolószer: igyunk naponta 2 liter folyadékot legalább.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: netbulvar.eu
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial