Egészség

Szalonna: tiszta egészség – Amit egyre több orvos ismer el róla!

A zsírral főzésről is elmondták a véleményüket a szakemberek. Te otthon mivel főzöl?

Mihaela Bilic nutricionista szerint az elmúlt években nagyon rossz színben tüntették fel a szalonnát, amely viszont tápértékében a lazac húsához, és az olívaolajhoz hasonlít, hiszen tele van egészséges, a szervezet számára szükséges zsírsavakkal.

Főként a mangalica szalonnája egészséges.

Érdemes rendszeresen, de persze kis mértékben fogyasztani, ez ugyanis jó a szervezet számára.

A szalonna bizonyítottan jó hatással van az egészségre, védi a szívet és a keringési rendszert, de jót tesz az izomzatnak, szöveteknek.

Alkoholfogyasztás esetén megakadályozható a szeszes italok által okozott mérgezés. Emellett az olvasztott zsír mérsékli az ízületi gyulladásokat.

És ha már szalonna és sertés zsír:

Régóta heves viták tárgya az, hogy mi az egészséges, és hogy milyen egészségügyi hatásokkal jár.

A zsírban sütéssel azonban egészen más a helyzet.

Akinek volt szerencséje a nagymama főztjéhez, sültjéhez, az tisztában van azzal, hogy zsírban kisütve minden sokkal finomabb, mint a ízétől megszabadított étolajban.

A séfek egytől-egyig egyetértettek abban, hogy zsírban sütve minden finomabb, ráadásul vannak sütemények, amiket nem lehet elkészíteni egy tisztességes adag zsiradék nélkül. Hirdetés

A hetvenes-nyolcvanas évek elhibázott dietétikai kutatásai és az abból fakadó tömeghisztéria odavezetett, hogy szinte teljesen kiiktatták a telített zsírokat az étrendből.

A tudósok séfeket is megkérdeztek ez ügyben, akik egytől-egyig egyetértettek abban, hogy zsírban sütve minden finomabb, ráadásul vannak sütemények, amiket nem lehet elkészíteni egy tisztességes adag zsiradék nélkül.

Ráadásul a zsírnak jótékony hatásai is vannak ahogyan a fent említett szalonnának. Hirdetés Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

titkokszigete

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial