Ha virágokat használsz étkezéshez magad termeszd őket, a sarki virágosnál kapható virágok nem valók étkezésre (csak vázába).
Létezik azonban egy ehető és üde növény, a sarkantyúka.
Ez egy igazi egészség-őr.
Annál is inkább, mert hihetetlen mennyiségben találhatók meg benne vitaminok és nyomelemek.
Emellett a miómával is elképesztő dolgokat művel.
Jelentős mértékben csökkenti a miómás és ösztrogéndominancia panaszait, emellett rengeteg folsav található benne, ami jótékony hatással van a szervezetünkre.
Nem véletlen, hogy az elmúlt években az ehető virágok között kedvenccé vált a kerti sarkantyúka mivel dekoratív, finom és a kertben szinte bárhol megél.
Sarkantyúka pesto alaprecept
Mi szükséges hozzá?
- 1 marék sarkantyúka levél és virágszirom
- 1 marék darált dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán (Hormondiéta szerint bio tofu)
- olívaolaj (más hidegen sajtolt olaj)
- Himalája só
- csipet természetes édesítő (xilit, eritrit, stevia)
- őrölt piros paprika
A megtisztított, aprított összetevőket egy mixerben keverd össze, utolsó legyen az olívaolaj.
Amennyiben érdekesnek találtad az itt közzétett információkat, kérjük terjeszd a cikket, juttasd el másokhoz is. Köszönjük!
Annyi olajat keverj a pestoba, hogy elérje a kívánt állagot.
titokterminal