Egészség

A petrezselyemzöld 8 pozitív egészségügyi hatása: rengeteg embernek fogyasztania kellene!

Sok szakértő és orvos szerint az ország általános egészségügyi állapotán is képes lenen nagy mértékben javítani.  Igazi zöld csoda, mely ott rejtőzik a konyhánkban!

A világ egyik legegészségesebb növényéről van szó, amiről számos komoly orvosi kutatás bebizonyította, hogy nagyon hasznos a szervezet számára.

Egyes szakértők szerint ha a magyarok többet fogyasztanának belőle, akkor nagyságrendekkel kevesebb betegeskedő, különféle szervi problémákkal küzdő ember sétálhatna ma közöttünk.

Felszámolja a gyulladásokat

A petrezselyemzöld tele van antioxidánsokkal, mint amilyen például az A-, a C-és az E-vitamin, így segít a szervezetben lévő gyulladások megszüntetésében. Enyhíti az arthritis tüneteit.

Javítja az emésztést

Ha emésztési problémákkal küzdesz, érdemes minél több petrezselymet fogyasztanod. A zöldség felpörgeti a gyomor működését és csökkenti a puffadást is. Szakemberek azt ajánlják, egy kiadós vacsora vagy ebéd előtt mindenképpen együnk pár szálat, hogy elkerüljük a kellemetlen teltségérzést.

Rákmegelőző hatású

A petrezselyemzöld a benne lévő apigeninnek köszönhetően véd a ráktól. Főleg az emlődaganatok megjelenési esélyét, illetve a már kialakult daganatok méretét csökkenti. Néhány kutató meg van róla győződve, hogy az apigenint a jövő terápiái során többször is alkalmazni fogják.

Fiatalító elixír a szervezet számára

A C-vitamin, ami a petrezselyemzöldben található, nem csak a gyulladások elleni harchoz elengedhetetlen, de a ráncok elleni küzdelemhez is. A C-vitamin kollagént termel, ami hozzájárul a bőr fiatalosságához, feszességéhez, rugalmasságához.

Üde lehelet

Bár nem öli meg a szájban található összes baktériumot, a petrezselyem azok közé a növények közé tartozik, amik frissítik a leheletet, ezáltal csökkentik a rossz szájszagot. Fokhagyma, hagyma fogyasztása után különösen hatásos!

Védi a szívünket

A húgyúti fertőzések rengeteg gondot tudnak okozni: nagy fájdalommal járnak, ráadásul még gyógyszer szedése mellett is időbe kerül a gyógyításuk. A petrezselyemzöld segít a húgyúti fertőzések kezelésében, de az epe-és vesekövek ellen is hatásos lehet.

Gyógyítja a húgyúti fertőzéseket

A húgyúti fertőzések rengeteg gondot tudnak okozni: nagy fájdalommal járnak, ráadásul még gyógyszer szedése mellett is időbe kerül a gyógyításuk. A petrezselyemzöld segít a húgyúti fertőzések kezelésében, de az epe-és vesekövek ellen is hatásos lehet.

Erősíti a csontokat

Ahhoz, hogy a csontok egészségesek legyenek, megfelelő mennyiségű K-vitamint kell bevinni a szervezetbe. A petrezselyemzöld rendkívül gazdag a már említett vitaminban, így erősíti a csontokat, kisebb lesz az esélye a töréseknek, a csontritkulás megjelenésének.

Ezentúl tehát te is fontold meg, hogy sokkal többet használsz belőle a konyhában, és kiaknázod a benne rejlő lehetőségeket.

Hiszen a felhasználási módjának csak a fantázia szabhat határt…

Amennyiben érdekesnek találtad az itt közzétett információkat, kérjük terjeszd a cikket, juttasd el másokhoz is. Köszönjük!

Fogyaszthatod főzetként, teaként, ételekbe rakva “ízcsinálóként”, pogácsákba, salátákba, de akár magában is!

Forrás: titokterminal

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial