Bár sokan hallottak róla, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen elképesztő gyógyhatása van a céklának. Nem véletlenül alapja minden méregtelenítő, rákgyógyító kúrának. Olyan erős antioxidáns és sejtmegújító hatása van, mint semmi más élelmiszernek.
Kétségtelenül, nem a legkellemesebb ízű zöldség, ezért is együk főve, ecettel leginkább, de érdemes lenne nyersen, vagy kipréselt lé formájában vagy salátaként fogyasztani, mert csodás gyógyhatásai vannak. Itt vannak összegyűjtve:
1. Serkenti az emésztést – beindítja az emésztést és a bélműködést serkenti, ezáltal megszünteti a szorulást.
2. Leviszi a koleszterinszintet – a rossz koleszterint csökkenti, a jót emeli, ezért is fontos rendszeresen fogyasztani.
3. Élesíti a látást – már több szemerősítő kapszula a boltokban tartalmaz céklakivonatot.
4. Erőssé tesz – magas a szénhidráttartalma, ezért felturbóz energiával.
5. Méregtelenít– a rendszeres céklafogyasztás segít a toxinok kiürítésében.
6. Leviszi a vérnyomást – csökkenti a vérnyomást és ezáltal a szívroham és sztrók esélyét is csökkenti.
Bízunk benne, meggyőztünk arról, hogy érdemes gyakran fogyasztanod ezt a csodaélelmiszert. Fogyaszthatod salátában más zöldségekkel és gyümölcsökkel, de levesbe is teheted. Számos ételt is készíthetsz belőle, főzhetsz akár borscs is, ami az oroszok és lengyelek kiváló céklalevese.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.