Érdekesség

Pszichológusok szerint aki sokat sír, különleges jellemvonással rendelkezhet

loading...

Emlékszel, mikor sírtál utoljára? Nem is volt olyan régen?

A sírás nem a sebezhetőség jele, nem kell érte bocsánatot kérni. Valójában egy egészséges dolog, ami erőt és rugalmasságot jelez. Van rá több nyomós ok is, amiért sírás után még erősebbnek érezheted magad!

Tudod, hogyan oldd a stresszt

Egy 1983-as tanulmány szerint a sírás oldja a stresszt, amit az emberek közötti kapcsolatok, a szomorúság vagy a szorongás okoz. A sírás segít megtisztítani a gondolataidat, ezzel pedig hosszútávon komoly pszichológiai problémákat előzhetsz meg. A sírás felszabadítja a nap folyamán felhalmozódott feszültséget és feltöltődsz tőle. A könnyekben ráadásul hormonok is vannak ilyenkor, melyek javítják a kedélyállapotot.

Nem félsz az érzelmeidtől

Az emberek számtalan okból kifolyólag sírnak. Kiválthatja stressz, szomorúság, harag, alacsony vércukorszint, hormonzavar, a veszteség, a magány érzete, de akár olyan triviális dolgok is, mint egy megható film. Fontos, hogy a sírás lehetővé teszi, hogy szembenézzünk az érzéseinkkel. Ha megtagadjuk ezeket a negatív érzéseket, könnyebben válunk függővé alkoholtól, drogoktól, könnyebben válunk erőszakossá, depresszióssá, szorongóvá. Az emberek gyakran félnek a sírástól, sokszor bűntudatuk van miatta. Azonban mindennél fontosabb, hogy felismerjük saját éréseinket és szembe is merjünk nézni azokkal.

Megmutatja, hogy nem érdekel, mit gondolnak mások

Mikor nem vagyunk egyedül, gyakran próbáljuk leplezni sebezhetőségünket. Úgy neveltek minket, hogy mások előtt ne fakadjunk sírva. Mégis, a természetünket nem szoríthatjuk ilyen erős korlátok közé, nem tudunk mindig uralkodni az érzelmeinken.

loading...

Egy kísérlet során arra derítettek fényt, hogy ha olyan emberek társaságában vagyunk, akik sírnak, kevésbé reagálunk rájuk negatívan és sokkal elnézőbbek vagyunk velük.

A sírás a legtöbb ember számára nagyon kényelmetlen, ugyanakkor, ha felvállaljuk, azt is mutatjuk, hogy nem törődünk mások véleményével.

A sírás jobb baráttá tesz

A sírás megmutatja azt is, hogy nyitott vagy a barátaid előtt. Mikor valami rossz hírt hallunk a barátunk társaságában és elsőként kezdünk el sírni, valószínűleg segítünk a barátunkon is, hogy oldódjon nála a stressz és ő is megkönnyebbüljön. Ha megtöröd ezt a falat kettőtök között, kapcsolatotok erősödni fog.

A sírás és a mentális egészség

Ha nagyon gyakran fakadunk sírva, szükséges felkeresni szakembert, ez ugyanis a szorongás és a depresszió jele is lehet. Emberek milliói szenvednek világszerte ezektől a mentális betegségektől, ha nálunk is fennáll a gyanú, a lehető leghamarabb próbáljunk meg megoldást találni!

A sírás ugyanakkor egy egészséges mechanizmus, mely a felhalmozódott érzelmek kezelésére szolgál. Javítja a kedélyállapotot, enyhíti a stresszt, erősíti a kapcsolatokat és építi a jellemünket is. Ezért ne álljunk ellen neki, hagyjuk a könnyek elmossák a bánatot és a feszültséget.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial