Blogolunk / Egészség

NÉPI JOGORVOSLAT A HASNYÁLMIRIGY KEZELÉSÉRE

loading...

Az egyik legelterjedtebb és leghatékonyabb népi gyógymód a zab, amelyet mindenáron és minden formában fogyasztani kell.

A zabpelyhet ősidők óta hasznosnak tartják a népi gyógyászatban, nemcsak hazánkban, hasznos tulajdonságait a gyógyítók sok országban már a régi időkben is nagyra értékelték. Nagyon ajánlott a hasnyálmirigy kezelésében a szokásos zabpehelykása vízben, olaj és só hozzáadása nélkül.

Egy héten keresztül naponta többször kell fogyasztani, különösen hasznos az ebből az ételből álló reggeli.

loading...

Természetesen egy ilyen étkezés nagyon gyorsan unalmas, de a zabkását helyettesítheti zab infúzióval, amelyet az alábbiak szerint kell elkészíteni:

Fél kiló zabot leöntünk egy liter forró vízzel, és egy órán át áztatjuk, majd a főzetet leszűrjük, és naponta háromszor fél pohárban megisszuk.

Tipp. Az évszázadok során kidolgozott népi gyógymódok nem korlátozódnak a bájitalokra és a gyógymódokra. Bizonyítottan jók a speciálisan levezetett légzőgyakorlatok, amelyek nagyon hasznosak például hasnyálmirigy-gyulladás esetén. Ehhez a gyakorlathoz a következőket tegye: töltse meg a mellkasát sok levegővel, majd lélegezze ki az egészet, és tartsa vissza a lélegzetét. Miközben visszatartja a lélegzetét, emelje meg kissé a hasát, számoljon lassan háromig, majd lazítsa el a hasizmokat. Ha ezt a gyakorlatot naponta 10-szer végzi, segíthet megerősíteni a hasnyálmirigyét és megszabadulni néhány betegségétől.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial