Blogolunk / Divat / Színes / Tippek

Nem kell többet borotválnod a lábadat! Itt a fantasztikus házi cukorpaszta!

Sok nő és néhány férfi  borotválja a lábát rendszeresen, de ez egy idő után elég unalmas feladat, főleg ha nap mint nap ismételi az ember. De még ha csak  néhány alkalommal is kell borotválni egy héten akkor is rengeteg értékes időt vesz el tőlünk.

Kis idő után minden szőrszál visszanő – de ennek a házilag elkészíthető „cukorpasztás szőrtelenítésnek” köszönhetően sokkal hatékonyabbak lehetünk a szőr eltávolítás területén. Olcsó és az alapanyagok minden háztartásban megtalálhatók.

Bár a tonnányi az alternatíva a szőreltávolításra a borotválkozáson kívül is, de a legtöbb tartalmaz káros vegyi anyagokat is, amelyek nagyon rossz hatással vannak a bőrre. Ehhez az egyszerű eljáráshoz csak három hétköznapi összetevőre lesz szükséged: cukor, citrom és víz.

Hozzávalók: 

  • 1/4 csésze friss citromlé
  • 1/4 csésze víz
  • 2 csésze cukor.

rktigjrfgjf

Helyezzd ezt a 3 összetevőt egy edénybe és főzd 4-5 percig. Amint elkezd forrni vedd le a tűzről, és öntsd egy másik tálba. Az eredmény hasonlítani fog a karamellizált cukorra mint amit a tortakészítésnél használunk. Hagyd hűlni egy kicsit, majd kavard össze.

A keveréket akkor lesz jó mikor a szerkezete, a rágógumira hasonlít. Ha túl kemény adj hozzá egy kis vizet. Győződjön meg arról, hogy bőröd teljesen tiszta legyen, mielőtt elkezded felkenni.

Húzz fel egy gumikesztyűt és kend szét a pasztát egyenletesen a kezelni kívánt felületen. Kis idő elteltével a szőr növésének irányába határozott mozdulattal távolítsuk el a cukormáz réteget a szőrrel együtt a lábról.

fgjfgjhdhdh

Lehet hogy egy kicsit fájdalmas elsőre, de összehasonlítva a gyantázással, egy fokkal kellemesebb és néhány alkalom után elkezd a szőr vékonyodni és ritkulni majd idővel vissza se nő egyáltalán.

Próbáld ki ezt a fantasztikus szőr eltávolítási módszert!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial