Blogolunk / Egészség

Egy mintaszerű háziasszony megmondja, hogy mikor kell a babérlevelet a levesbe tenni, és hogy ki kell-e venni

loading...

Az egészségért rajongók megszokták, hogy sok időt töltenek olyan termékek keresésével és vásárlásával, amelyek pozitív hatással vannak a szervezetükre. A legtöbb esetben megbocsáthatatlanul drágák, és előnyeiket semmi sem támasztja alá. A babérlevél főzete viszont fillérekbe kerül, és a szervezetre gyakorolt hatását bármelyik dietetikus megerősítheti.

Mindössze annyit kell tudnia, hogy pontosan mi a baj a testével, és a megfelelő módon kell főzetet készítenie. De ez még nem minden. A babérlevél az ízéről is ismert. De sokan megunják, és az első dolguk lesz megtalálni a gyűlölt levelet a levesestányérjukon, és kidobni. Találjuk ki, hogyan is csináljuk ezt valójában, most rögtön.

Babérlevél főzet

Miért adjunk “babérlevelet” az ételekhez?

Az első fogásokhoz általában babérlevelet adnak. A levesek valóban jobb ízűek és gazdagabbak, ha megfelelően és a megfelelő fűszerezéssel készítik el őket. Ha könnyebb levest szeretne, a leves elkészülte előtt 5 perccel adja hozzá a babérlevelet. Ha a leves sűrű, 10 perccel a készre főzés előtt adjuk hozzá. Így megmarad a növény megfelelő íze, sőt, némi jósága is.

Úgy tartják, hogy az ideális arány 2 babérlevél 1 liter folyadékhoz. Ennél kevesebbet nem fog érezni, ennél többtől bizseregni fog a torka. Egyébként sokan nem tudják, de ahhoz, hogy a babérlevelet használat előtt “aktiváljuk”, vagy forró vízzel kell leforrázni, vagy az ujjainkkal aktívan meg kell dörzsölni a felületét. Javasoljuk, hogy próbálja ki.

Nem szabad babérlevelet adni a csirkehúsleveshez, a hagymaleveshez vagy a krémleveshez. Jobb alternatíva, ha helyette bazsalikomot, rozmaringot, zellert vagy petrezselymet használ. Máskor a babérlevél jól működik a szegfűbors és a borsikafű párosításában. Általában pedig tálalás előtt mindig ki kell venni ezt a fűszert, mert a babérlevél elég kemény, és még a szájat is megkarcolhatja. Arról nem is beszélve, hogy a felhasznált levél íze őszintén szólva hagy kívánnivalót maga után.

loading...

Főzetek készítése

Először is beszéljünk a babérlevél egészségügyi előnyeiről. Ez a növény tehát nagyon erős fertőtlenítőszer, és még borogatásokban is használják a sebek gyógyítására. A babérlevél kiválóan alkalmas mindenféle vágás fertőtlenítésére és a gyulladás megszüntetésére. Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, B9-, PP- és C-vitamint, valamint nátriumot, foszfort, cinket, vasat és szelént tartalmaz. Ez utóbbi nyomelem megőrzi a bőr megjelenését és feszességét, és a nők egészségét is jelentősen segíti.

A női izomtónusra gyakorolt erős hatása miatt a babérlevelet a nők nem használhatják szoptatás alatt. Ezenkívül a vese-, máj- és szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek jobb, ha tartózkodnak a fűszer használatától. A maximálisan felhasználható mennyiség: néhány levél egy levesben vagy gyógyteában. Mindenki másnak néhány receptet ajánlunk.

1) Antivirális főzet. Hígítsunk fel egy liter forró vizet 2 babérlevéllel, adjunk hozzá áfonyát, mézet és citromot. A rengeteg vitamin és a fűszer aktív hatása gyorsan talpra állít, és még az anyagcserét is felgyorsítja.

2) Energiatöltő főzet. Ha lefekvés előtt kicsit tovább kell dolgoznia, vagy épp ellenkezőleg, nem tud jól indulni a reggel, és a kávéfogyasztás nem tartozik a szokásai közé, akkor a következő receptet ajánljuk. Zöld tea, néhány babérlevél, méz, citrom és gyömbér. Minden a lehető legtermészetesebb, így pillanatok alatt beindulhat.

3) Bőrápoló keverék. Ezúttal csak vizet forralunk. És már a vízzel együtt tegyünk 10 babérlevelet és egy teáskanál citrus illóolajat az edénybe. Hagyja a keveréket néhány órán át ázni, majd fagyassza le jégkockában. Ezután masszírozhatja vele magát, így a bőre frissnek és rugalmasnak tűnik. A vérkeringés javulni fog, ami természetes pírt eredményez. A babérlevél hatóanyagai csodákra képesek!

Amint láthatja, még egy ilyen hétköznapi növénnyel is rengeteg hasznos kezelést végezhet. A legfontosabb, hogy pontosan tudjuk, mit és milyen körülmények között kell tennünk. Jó tudni, hogy egy hasznos és nagyon költséghatékony gyógymód mindig kéznél van, csak be kell menni a konyhába, és át kell nézni a polcokat.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial