Blogolunk / Egészség

Négy népi jogorvoslatot teszteltem olvasói levelek alapján

1. Céklalé. A szomszéd nem tudott WC-re menni beöntés nélkül. Elmentem, hogy megnézzem, és sírva találtam, mert a beöntés elviselhetetlen fájdalmat okozott neki. Megsajnálva a nőt, minden nap 0,5 liter frissen préselt céklalevet vittem neki sárgarépalével keverve. Hamarosan nem volt szüksége beöntésre – a gyomra rendben jött, és a székrekedés már nem kínozta.
A céklalé a legértékesebb a vörösvértestek képződéséhez. Különösen hasznos a fájdalmas menstruációval küzdő nők számára, valamint a menopauza idején. A céklalevet kis adagokban (50 ml) kell inni naponta 2-3 alkalommal, és onnantól nincs szükség fájdalomcsillapítókra. A levet az elkészítés után 1 órával kell meginni.

2. A hagyma, ami gyakran segít nekem.
Ha elkezd hullani a hajam, heti 1-2 alkalommal hajmosás után hagymapépet dörzsölök bele. 2 órára törülközőt teszek a fejem köré, majd samponnal lemosom. A haj puha, fényes lesz és jobban nő.
Ha fáj a talpam, hagymát reszelek, celofánzacskóba teszem, belemártom a lábam, gyapjúzoknit húzok rá, és egész éjjel rajta tartom. Melegnek érzem, mint egy melegítőpárnát. Reggel nem mosom meg a lábam, hanem száraz ruhával törlöm meg. A talpam már nem fáj, és ha tyúkszem van a lábamon, azt könnyen eltávolíthatom egy habkővel.

3. Ricinusolaj. Beledörzsöltem egy kolloidális hegbe, és feloldódott. A ricinusolaj bedörzsölése az anyajegyeket, szemölcsöket és papillómákat is eltünteti. Egyszerre 20 percig dörzsölje, hogy ne sérüljön a bőr. Egy kolléganőmnek szemölcs volt az orrán, és amikor elkezdte ricinusolajjal kenegetni, a kinövés háromszorosára zsugorodott, és nem csúfította tovább.

4. Lugol-jód. Az egyik könyvben olvastam, hogy ingerlékenység és álmatlanság esetén a testsúlytól függően 1-2 csepp Lugol-jódot kell bevenni (például az én súlyom 65 kg – tehát egy cseppet egy pohár vízben naponta egyszer). Elkezdtem szedni, és az alvásom normalizálódott, és nyugodtabb lettem. Azt is észrevettem, hogy amikor a jód a szervezetben már felesleges, akkor olyan mintha orrdugulásom lenne. Ezután a Lugol-jód szedését abba kell hagyni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial