Egészség / Tippek

Ne kelj fel az ágyból, amíg el nem végzed ezeket a gyakorlatokat! Nézd csak miért!

A legtöbbünknek a reggeli felkelés, valódi kihívás. Tornáról szó sem lehet, mivel annyi más dolgunk van, fel kell öltöznünk, reggelit kell készítenünk a családnak. Azonban most olyan gyakorlatokat mutatunk, amelyeket még az ágyban elvégezhetsz, ha a napi rutinoddá válik, sokkal boldogabb, aktívabb és egészségesebb leszel.

A gyakorlatok elvégzéséhez nincs szükség erőlködésre, az ágyban kényelmesen elvégezheted őket. A reggeli mozgás felébreszti a testet, így könnyebben indul a napod. A nyújtógyakorlatok segítenek a hát és a derékfájdalmak megelőzésében. Ezeket a könnyű gyakorlatokat idősödő korban is érdemes minden reggel elvégezni!

ne-kelj-fel-az-agybol-amig-el-nem-vegzed-ezeket-a-gyakorlatokat-nezd-csak-miert7

1. Nyújtsd ki a hátad

ne-kelj-fel-az-agybol-amig-el-nem-vegzed-ezeket-a-gyakorlatokat-nezd-csak-miert1

Feküdj a hátadra, nyújtsd ki a lábaid, a karjaid nyújtsd hátra, kulcsold össze a kezed és érintsd meg a falat. Lélegezz mélyeket, maradj így legalább 20 másodpercig, a hátad felfrissül ettől a gyakorlattól.

2. Melegítsd be az ízületeid

ne-kelj-fel-az-agybol-amig-el-nem-vegzed-ezeket-a-gyakorlatokat-nezd-csak-miert2

Feküdj hanyatt kényelmesen, húzd fel a jobb térded, tedd rá a bal lábad. Fogd meg a jobb lábszárad, maradj így 5 másodpercig és lélegezz mélyeket. Ismételd meg a másik lábaddal is, a gyakorlatot végezd el ötször mindkét lábaddal, könnyebb lesz a mozgás, ha bemelegíted az ízületeid.

3. Húzd fel a lábaid

ne-kelj-fel-az-agybol-amig-el-nem-vegzed-ezeket-a-gyakorlatokat-nezd-csak-miert3

A hátadon fekve húzd fel a behajlított lábaid a mellkasodig. Fogd meg a kezeiddel és maradj így 10 másodpercig. Ismételd meg hatszor.

4. Forgás

ne-kelj-fel-az-agybol-amig-el-nem-vegzed-ezeket-a-gyakorlatokat-nezd-csak-miert4

Ez a gyakorlat felgyorsítja a vérkeringést és átmozgatja a hátizmokat. Feküdj a hátadra, a bal kezed nyújtsd ki oldalra. A lábaidat húzd fel és fordítsd jobb oldalra, de a hátad maradjon egyenes. Maradj ebben a pózban 10 másodpercig, majd végezd el a másik oldal irányába is, ismételd meg hatszor mind a két oldalra.

5. Nyújtás

ne-kelj-fel-az-agybol-amig-el-nem-vegzed-ezeket-a-gyakorlatokat-nezd-csak-miert5

Ülj fel, nyújtsd ki a lábaidat és hajolj előre. A kezeiddel fogd meg a lábfejed, maradj így 10 másodpercig. Így a hát és a combizmaidat is nyújthatod, fontos gyakorlat azok számára, akik keveset mozognak napközben.

6. Nyújtsd a hátad

ne-kelj-fel-az-agybol-amig-el-nem-vegzed-ezeket-a-gyakorlatokat-nezd-csak-miert6

Ülj az ágyszélére, tedd le a lábaid és hajolj előre. A kezeiddel érintsd meg a földet és maradj így 5 másodpercig. Ez a gyakorlat segít, hogy könnyeben induljon a nap és jó hatással van az izmaidra.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial