Egészség / Tippek

A sav megeszi a tested: a világ 27 leglúgosítóbb étele. Ha ezeket eszed, elkerülhetnek a betegségek

Bár tudjuk, hogy a feldolgozott ételek mennyire károsak, még mindig azok a kedvenceink. Feldolgozott és génmódosított élelmiszer, gyorskaja, cukorbombák – folyamatosan károsítják a szervezetünket és a legrosszabb, hogy ezzel tisztában is vagyunk. Az egészségkárosító ételek megváltoztatják a test pH-értékét, mégpedig félelmetes mértékben.

Az emberi szervezet alapvetően lúgos, de folyamatosan megyünk a természettel szemben és mind inkább savassá változtatjuk. Miért szeretjük jobban a gyorskaját az egészséges gyümölcsöknél, zöldségeknél? A savas pH-érték kihatással van az immunrendszerre és a szervezetet kiszolgáltatottabbá teszi a betegségekkel szemben.

Lúgosító élelmiszerek

Ha egészségtudatos vagy, akkor valószínűleg minden tőled telhetőt megteszel, hogy egészségedet megőrizd. Ehhez szeretnék hozzájárulni azzal, hogy bemutatjuk neked az 5 legjobban lúgosító élelmiszert. Nem kell betegnek lenned ahhoz, hogy egészséges ételt egyél, éppen ellenkezőleg, segítő kezet nyújthatsz szervezetednek, hogy a legjobbat hozza ki magából!

1. Mángold

Az egyik legtitokzatosabb lúgosító növény, amiről kimutatták, hogy véd a vírusokkal, baktériumokkal és szabadgyökökkel szemben.

2. Dinnye

Fantasztikus méregtelenítő, ráadásként csodás pH-értéke van, átlagosan 8,5. Fogyasszuk ezt a szuperételt rendszeresen, bármelyik fajtáját választhatjuk, egyforma előnyökkel rendelkeznek. A görögdinnye is nagyszerű! Ennek a vízben rostban gazdag gyümölcsnek a 92%-a víz.

3. Hajdina

Ha még mindig fogyasztasz búzát, az valószínűleg azért lehet, mert még nem próbáltad a hajdinát. Tápanyagai energiát adnak és egész napra eltelítenek. Egyél több hajdinát, hogy erősítsd immunrendszered és fenntartsd a keringési rendszer egészséges működését.

4. Olívaolaj

Igen, mindenki tudja, hogy az olívaolaj mennyire egészséges, de ismétlés a tudás anyja! Az olívaolaj több E-vitamint és egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint bármely más élelmiszer a világon.

5. Lenmag

Ezek a magvak lúgosak, sok rostot és rengeteg E-vitamint tartalmaznak. Gyulladáscsökkentő tulajdonságok enyhíti a hőhullámokat változókorban lévő nőknél.

Más lúgos élelmiszerek

  • Avokádó: tele van egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, melyek erősítik a szívet
  • Banán: hihetetlen szuperélelmiszer
  • Bogyós gyümölcsök: magas az antioxidáns tartalmuk
  • Sárgarépa: a látást javító képességéről ismert béta-karotint tartalmazza
  • Fokhagyma: szabályozza a vérnyomást
  • Brokkoli: csökkenti a koleszterinszintet
  • Szőlő: multivitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, hatékony magas vérnyomás ellen
  • Ananász: segítségével egészségesen lehet fogyni
  • Citrom: a leghatékonyabb lúgosító élelmiszer. A citrusfélékkel megelőzhető a megfázás, a köhögés és az influenza.
  • Kelbimbó: erős rákellenes hatással rendelkezik
  • Savanyú káposzta és más erjesztett élelmiszerek: tartalmazzák a létfontosság probiotikumokat
  • Karfiol: kiváló helyettesítője a kenyérnek
  • Grapefruit: magas az A- és a C-vitamin tartalma
  • Algák: sok bennük a vas és csökkentik a savasságot
  • Quinoa: szabályozza a vércukorszintet
  • Uborka: 90%-a víz, egészségessé és fiatalossá teszi az arcbőrt
  • Petrezselyem: méregteleníti a beleket
  • Mangó: tisztítja a vastagbelet
  • Spenót: vitaminok egész tárházát tartalmazza
  • Narancs: véd a megfázástól
  • Papaya: természetes hashajtó, kiüríti a méreganyagokat a vastagbélből

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

 

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial