Blogolunk / Egészség

Így karcsúsíthatja a hasát és egyenesítheti a hátát

loading...

A japán testformáló módszer napi öt perc alatt megváltoztatja a megjelenését. Ezt az egyszerű technikát japán szakértők fejlesztették ki körülbelül tíz évvel ezelőtt.

Lehetővé teszi, hogy a csontváza visszatérjen a természetes ívekhez, és a derék karcsúsításával és a hát kiegyenesítésével finomítja a testformát.

A technikát leíró könyv hatalmas példányszámban, 6 millió példányban kelt el, de néhány bekezdésben írják le a lényeget.

1) Tekerjen fel egy törölközőt egy legalább 40 cm hosszú és 7-10 cm vastagságú szoros tekercsbe. A tekercset erős cérnával kössük meg, hogy ne bomoljon ki.

2) Üljünk egy kellően kemény, vízszintes felületre (a puha ágy nem alkalmas, jobb, ha kanapén, masszázsasztalon vagy egyszerűen egy kempingszőnyegen fekszünk.)

loading...

3) Óvatosan ereszkedjen a hátára, a tekercset a kezeivel támassza meg úgy, hogy az a teste alatt a hát alsó része alatt – pontosan a köldök alatt – keresztben legyen. Ez fontos.

4) Tegye a lábát kinyújtva egymás mellé, és tegye össze a lábfejét úgy, hogy a nagylábujjak összeérjenek, a sarkak pedig 20-25 cm távolságra legyenek egymástól.

5) A kinyújtott, egyenes karokat helyezze a feje mögé, fordítsa őket tenyérrel lefelé, és tegye össze a kisujjakat. Ez elég kényelmetlen, ezért ha nehezére esik teljesen kiegyenesíteni a karjait, ne aggódjon, hagyja őket úgy feküdni, ahogy vannak. Győződjön meg róla, hogy a nagylábujjak és a kisujjak összeérnek.

6) Feküdjön ebben a helyzetben 5 percig.
Ha minden helyesen történik, a csontváza azonnal elkezdi felvenni a természetes formáját – és érezni fogja, hogy a hasa csodálatos módon „visszahúzódik” a testébe.

Ez a folyamat azonban fájdalmas lehet. Ha túl nehéznek találja, hogy egyszerre öt percet végezzen, kezdje egy-két perccel, és növelje a „tekercsen töltött pihenőidőt” minden nap. Az eredmények körülbelül egy hónap múlva lesznek érzékelhetőek. A csontok és az ízületek minden kezelés során kissé elmozdulnak, ezért nagyon óvatosan, hirtelen mozdulatok nélkül álljon fel a törölközőről.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial