Érdekesség / Lakás / Tippek

Ne dobd el a régi esernyődet! Inkább nézd meg micsoda csodákat lehet belőle készíteni!

Szinte minden háztartásban van egy-két használt esernyő, amit már senki sem használ, mert eredeti céljának már nem felel meg. Ne gondoljuk azonban, hogy ez egy kidobásra ítélt használhatatlan tárgy. Gondoljunk inkább arra, hogy a legeredetibb dekorációs tárgyak a legszokatlanabbak is egyben!

Egy régi esernyővel csodákat lehet művelni, például lehet egy meseszép virágkompozíció alapja, amivel egy kis tavaszt csempészhetünk a lakásba, ezáltal „felvirágoztatva” a saját és lakásunk hangulatát. Ez egy kis apróság, de nagyon mutatós dísze lehet bármely helyiségnek, vagy előtérnek, de éppúgy kiváló és eredeti ajándék barátaid, ismerőseid részére is!

A Ketkes.com szerkesztői összegyűjtöttek és most megmutatnak neked néhány ötletet, kompozíciót, amivel te magad csempészhetsz egy kis tavaszt a mindennapokba!

Virágkompozíciók

  • Ehhez a gyönyörű dekorációs tárgyhoz egy sétaernyőre lesz szükséged, továbbá atlasz szalagra, tűzőhabra és természetesen virágokra. Akkor a legszebb, ha szezonális virágokat használsz, például krizantémot, tulipánt, aprófejű rózsát, orgonát, vagy pünkösdi rózsát.

Válaszd tehát ki a virágokat saját ízlésed és kedved szerint

  • Állítsd az esernyőt olyan helyre, hogy kényelmesen tudsz dolgozni vele. Ehhez használhatod a szennyes-ruhás kosarat, amibe előtte szorosan összehajtott törölközőket tettél.

  • Tedd az esernyő aljára az előzőleg benedvesített tűzőhabot.

  • Virág-oázisodat az atlasz szalag, vagy egy megfelelő madzag segítségével rögzítsd.

  • Gyűjtsd csokorba a kedvenc virágaidat és tedd őket a benedvesített tűzőhabba.

  • A kompozíciót kiegészítheted zölddel és levelekkel is.

  • Egy külön szalagot köss az esernyő fogantyújára, ezzel rögzítheted akár a bejárati ajtóra, kapura, vagy akár az ablakba is kiteheted.

Íme, kész az egyedi és csodás tavaszi kompozíció!

  • Különböző ünnepek alkalmával is felhasználhatod ezeket az ötleteket, például ha az esernyőbe az eredeti hozzávalókon kívül barkaágakat, kis fészkeket, festett tojásokat teszel, fantasztikus húsvéti dísszel kápráztathatsz el bárkit.

Bízunk benne, hogy ezek az ötletek elnyerték a tetszésedet, és te is kedvet kapsz ilyen csodálatos virágkompozíciók létrehozásához! Ajándékba is készítheted, egészen biztos eredeti és szívet melengető meglepetés lesz!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial