Blogolunk / Egészség

Mondjon búcsút a gyomorhurutnak és a gyomorégésnek ezzel az egyszerű kúrával

Mielőtt elkezdenénk ezt a cikket, és megmutatnánk, hogyan készítsük el ezt a rizs alapú főzetet, ejtsünk néhány szót a gyomorhurutról. Először is tudnia kell, hogy a gyomorhurut a gyomor nyálkahártyájának gyulladása. A gyomorhurut gyakran ugyanannak a baktériumnak a fertőzéséből ered, amely a legtöbb gyomorfekélyt okozza.

A gyomorfekély leggyakoribb okai közé tartozik: a fizikai trauma, bizonyos fájdalomcsillapítók rendszeres fogyasztása és a túl magas alkoholfogyasztás.

A gyomorhurut jelentkezhet hirtelen (akut gyomorhurut) vagy lassan, idővel (krónikus gyomorhurut). Súlyos esetekben a gyomorhurut fekélyhez vezethet, és növelheti a gyomorrák kockázatát.

Ha nem kezelik, a gyomorhurut súlyos következményekkel járhat. Ezek a gyógyszerek segíthetnek elnyomni a tüneteket, de nem szüntetik meg az okot.

Rízsvíz

Világszerte sokan használják a rizsvizet a gyomorhurut kezelésére és megelőzésére. 400 ml forrásban lévő vízbe 1 csésze rizst tehetünk. Hagyjuk főni 8 percig, majd vegyük le a tűzről. Szűrje le a keveréket, és igya meg a folyadékot naponta 2-szer.

Lenmag

A lenmagot reflux és egyéb emésztési problémák gyógyítására is használják. Adhat 1 evőkanál lenmagot is egy pohár vízbe, és hagyja állni legalább 12 órán át. Szobahőmérsékleten fogyassza.

Sárgarépa

Adja a sárgarépát a normál ételadagjához! A sárgarépa erős gyulladáscsökkentőként és fiatalító szerként működik, és segít csökkenteni a tüneteket. Könnyen elkészíthető tetszés szerint: egyszerűen keverje össze kedvenc salátáival és ételeivel.

Friss káposztalé

100 ml friss nyers káposztalé minden reggel éhgyomorra gyorsan enyhítheti a gyomorhurut okozta kellemetlenségeket. Ez egy hagyományos gyógymód, amelyet sok orvos ajánl. A káposzta gazdag forrása a glutaminnak, amely segít a gyomornyálkahártya gyógyulásában és az irritáció csökkentésében.

Mit kell kerülni gyomorhurut esetén?

  • Hús, húskészítmények és állati termékek (tejtermékek és tojás);
  • Gyorsételek (snackek, ipari szószok, instant levesek stb.)
  • Fehér lisztből készült termékek;
  • Állati zsírok, finomított olajok és margarin;
  • alkohol, cigaretta és koffein.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial