Egészség / Tippek

Mit kell tennünk ahhoz, hogy egészségesen működjön az agyunk? Egy híres idegsebész válaszol!

loading...

Stefan Florian a híres idegsebész, az UMF egyetem elnöke véleménye szerint az agy akkor működik egészségesen ha dolgoztatjuk, nem pedig akkor mikor relaxál. A relaxáció alatt minden olyan tevékenységet értünk, amikor nem kell gondolkodnunk.

Mit kell tennünk, hogy egészségesen működjön az agy?

“Az agy olyan mint egy izom, amit ha nem használunk rendszeresen, elsorvad. Használnunk kell az agyunkat. Ez elsősorban azt jelenti, hogy sokat kell olvasnunk, de nem akármit. Magazinokat olvasva inkább relaxál az agy. Hasznos dolgokat kell olvasnunk. Meg kell jegyeznünk néhány sort a szövegből, nyelveket kell tanulnunk.

Nem kell megrémülni ezektől a dolgoktól. A fejlett országokban az olvasás napi rutin, mint nálunk a tévénézés. Tehát ez csak a megszokáson múlik. Azok az országok, ahol a napi olvasás rutin civilizáltabbak is.

Ha olvasunk az időskori demenciát is elkerülhetjük. Minél többet használjuk az eszünket, annál erősebb lesz az agyunk idős korunkra.

loading...

Majdnem minden nap agyműtéteket végzek. Minden beteg megkérdezi a műtét előtt, hogy utána is önmaguk lesznek, hogy ugyanazokat a dolgokat fogják szeretni. A válasz erre a kérdésre igen, ha a páciens foglalkozik az intelligenciájával.

Had mondjak el még egy aranyszabályt: Minél összetettebb dolgokat olvasunk, az agyunk annál jobban megerősödik, pontosan úgy mint a sportolók izmai. Tartsuk észben az agy és az izmok közötti hasonlatot, erőfeszítés nélkül nincs erő. “

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial