Blogolunk / Egészség / Érdekesség

Miért fekszik a macska az ember fájó pontjára?

loading...

A macskákat tartják a legnépszerűbb házi “gyógyítóknak”.

Ha gazdáiknak sikerül bizalmi kapcsolatot kialakítaniuk velük, a macskák képesek megtalálni és meggyógyítani gazdáik fájó pontjait. Lefekszenek arra a pontra, dorombolnak és melegítik a testükkel – és a fájdalom megszűnik.

Súlyos helyzetekben a macska akár több órán keresztül is a beteggel maradhat. A statisztikák szerint a macskabarátok ötször kisebb valószínűséggel fordulnak orvoshoz, mint azok, akiknek nincs macskájuk.

1. Szív- és érrendszeri betegségek esetén

Számos történet szól arról, hogy a macskák megmentették az embereket a szívroham és a magas vérnyomás kialakulásától. A macska akár egy esetleges rohamra is figyelmeztethet. A macskatulajdonosok tudják, hogy háziállatuk néha elkezd ölelgetni, amikor gazdája nagyon bosszús vagy stresszes.
A macska a házban csökkenti a visszatérő szívinfarktus kockázatát. Egy nemrégiben szívrohamot elszenvedett személynek normális lesz a vérnyomása és a pulzusa, miután néhány percig simogatta szeretett macskáját.

2. Gyomor-bélrendszeri betegségek esetén

A macskák simogatása az emésztőrendszerükre is jótékony hatással van. A rövid szőrű vagy szőrtelen macskák (szfinx, sziámi, keleti, abesszíniai, tonkin, korat, egyiptomi mau) általában jobban gyógyítják az emésztőrendszer és az urogenitális rendszer betegségeit, mint más fajták.

3. Stressz és fáradtság ellen

A macskák enyhíthetik a fáradtságot, a stresszt, a migrént, csökkenthetik a vérnyomást és normalizálhatják a szívritmust. Kiváló pszichoterapeuták és neurológusok a hosszú szőrű macskák – szibériai, angóra, perzsa, burmai, norvég erdei macskák, amelyek segítenek az álmatlanságban, ingerlékenységben, depresszióban szenvedőknek.
A fekete macskák kétszer annyi negatív energiát vesznek el az emberektől, mint a más színű macskák. A vörös szőrű macskák maguk is pozitív energiát sugároznak. A krémszínű macskák “tónusba hozzák” az energiánkat, míg a szürkéskék macskák megnyugtatnak. A fehér macskák felülmúlhatatlan gyógyítók.

loading...

4. Az immunitás fokozása

Ha naponta 4-16 Hz-en hallgatjuk a macska dorombolását, az pozitívan hat az immunrendszerre. A tudósok szerint a dorombolás hasonlít az ultrahangterápiához, amely felgyorsítja a sebgyógyulást, a növekedést és a csontok erősödését. A perzsa macskák enyhíthetik az ízületi fájdalmakat és az osteochondrosis tüneteit.

5. A hosszabb életkor érdekében

A Gerontológiai Intézet tudósai tanulmányozták a macskák hatását a hosszú életre, és megállapították, hogy azok az emberek, akiknek egész életükben volt macskájuk, átlagosan 10,3 évvel tovább élnek, mint azok, akiknek nem volt. A macskatulajdonosoknak jobb volt a vérnyomásuk és alacsonyabb a koleszterinszintjük.

6. Macska akupunktőrök

A macskák “akupunktőrként” is működhetnek: amikor dorombolva és karmaikat elengedve a gazdájukra szállnak, irritálják a reflexogén zónákat, akárcsak egy valódi akupunktúrás kezelésnél. Ezt a kezelési módszert már régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban.

7. A macskák mint energia-információs eszközök

A bioenergetikusok úgy vélik, hogy a macska egy valódi energia-információs eszköz. Szerintük, ha egy macska gyakran fekszik a gazdája fejére, a gazdának valószínűleg magas vérnyomása van vagy hajlamos a fejfájásra. Ha egy háziállat a bal vállán fekszik, az szívproblémákra utal. A macska a hátán fekszik, ha veseproblémát “érez”, és a lábán, ha a gazdi alacsony vérnyomásban szenved vagy gyakran megfázik.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial