Érdekesség / Tippek

11 hihetetlen felhasználási módja a sónak ?

loading...

A só olyan termék, amely minden otthonban megtalálható. Legtöbbször rendeltetésszerűen használjuk, vagyis az ételekhez adjuk. De nem sokan tudják, hogy a sónak sok más felhasználási módja is van, és ezek közül néhány egészen szokatlan.

1- A só megszünteti a cipők kellemetlen szagát.
Javasoljuk, hogy a cipőbe sóval töltött szövetzsákokat helyezzen. Néhány órán belül a kellemetlen szag eltűnik! A só előnyei nyilvánvalóak.

2- Borfoltok eltávolítása.
Ha véletlenül bort öntene az abroszra vagy a ruhájára, akkor azonnal szórjon rá sót. . Ezután áztassa a szennyest 30 percig hideg vízben, és mossa ki.

3- Izzadságfoltok eltávolítása.
Keverjünk össze 4 evőkanál sót 1 liter forró vízben, és mossuk ki a ruhát ebben az oldatban.

4- A só felfrissíti a levegőt.
Vegyünk fél vagy egy csésze sót. Keverje össze 20-30 csepp rózsaolajjal vagy friss rózsaszirmokkal. Tegye ezeket a hozzávalókat egy tálba, és élvezze az aromát!

5- A só megtisztítja a csaptelepet
Keverje össze a sót és a citromlevet. Ezt a pasztát használhatja mosogatók, konyhai eszközök és rozsdamentes acél evőeszközök tisztítására.

loading...

6- Só a haj szépségéért
Kiderült, hogy ha meg akarsz szabadulni a korpától, és szeretnéd, hogy a hajad dús, puha és selymes legyen, csak annyit kell tenned, hogy egy kicsit megváltoztatod a samponodat. Elég, ha egy teáskanál asztali sót teszel a samponod flakonjába, és hetente 2-3 alkalommal megmosod a hajad vele.

7- A szennyeződések eltávolítása a tűzhelyről.
Ha főzés közben kifröccsen az étel a tűzhelyre, szórja meg sóval, és folytassa a főzést. A só nem fog füstölni és szagot árasztani, és a szennyeződéseket később könnyebb lesz eltávolítani.

8- A só megtisztítja a vas felületét
Ha meg akarsz szabadulni a vasaló felületén lévő égett részektől, melegítsd fel, amennyire csak lehet. Szórjon sót a csomagolópapírra. Ezután egyszerűen vasalja ki forró vasalóval.

9- lábápolás
Ha egész nap talpon van, a lábai hamar elfáradhatnak és fájni kezdenek. Az olívaolajjal kevert só nagyszerű kezelés lehet a lábad száraz bőrének leküzdésére. Hetente egyszer vagy kétszer dörzsölje be a keverékkel a lábát, és a száraz bőr gyorsan javulni fog. A kellemes illat érdekében tetszés szerinti illóolajat is adhat hozzá.

10- A só küzd a penész ellen.
A citromlé és a só keveréke eltávolítja a penészt, és megakadályozza a további növekedését. Ez fontos a fürdőszoba vagy a WC tisztításakor, mivel ott magas a páratartalom, és a penész nagy valószínűséggel megjelenik.

11- A só enyhíti a gyulladást
A vizes sóoldatokat megfázás és légúti fertőzések esetén az orrjáratok és a torok gargalizálására használják. A száj belsejében lévő szövetek gyulladására gyenge vizes sóoldattal történő öblítést írnak elő.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial