Blogolunk / Egészség / Szépség

Menő táplálkozási szakértő Londonból: a fiatalság a lúgos ételekben rejlik

loading...

Íme, mit érdemes vásárolni a boltokban!

London egyik legismertebb táplálkozási szakértője, Natasha Corrett úgy véli, hogy a legfontosabb tényező a fiatalos külső és belső megjelenés megőrzésében az étrend. Pontosabban, a sav-lúg egyensúlya.

Nem hisz neki? Nézze meg Corrett legjobb ügyfelét, Victoria Beckhamet. 48 éves.

Most nézzük meg részletesen, hogy mit kínál Corrett.

Az orvosok és a szépségipar szakértői tudják, hogy a bőr fiatalsága elsősorban attól függ, hogy a szervezet mennyi kollagént termel. Minél többet termel belőle a szervezeted, annál hatékonyabban tud megbirkózni a gyulladásos folyamatokkal, annál könnyebben tartja meg a bőröd a nedvességet, és annál kevesebb ráncod lesz.

A kollagén köztudottan jól termelődik a stabil sav-lúg egyensúlyú (pH) szervezetekben.

Az ideális érték a gyomor-bélrendszer számára 7’4, a minimális érték pedig 5’5. Ha ez alá csökken, a szervezet savas állapotban van.

A következmények szörnyűek: szorongás, depresszió, álmatlanság, fekete szemek, ráncok, pattanások az egész testen, valamint izomfájdalom.
Mit tegyen, ha biztos benne, hogy túlsavasodásban szenved, de nem akar orvoshoz menni?

Lehet, hogy meg kell változtatnia az étrendjét. Talán drasztikusan. Tény, hogy kétféle étel létezik – lúgos és savas. Az előbbiek segítik a pH-szint helyreállítását, az utóbbiak pedig rontanak a helyzeten.

loading...

Próbáljon meg egyensúlyt teremteni: 1 kiló savas ételhez legalább 2 kiló lúgos ételre van szükség.

Ügyeljünk arra, hogy a nap folyamán az arány változatlan maradjon. Vagy hasonló arányban.

Íme a fő lúgosító élelmiszerek (ezeket kell erősen előtérbe helyeznie):

szódabikarbóna, citrom, lencse, lime, nektarin, ásványvíz, hagyma, datolyaszilva, ananász, tökmag (fehér), mandarin, görögdinnye, szinte minden zöldség, kivi, borsó, málna, fekete bors, szójaszósz, sárgabarack, rukkola, spárga, dinnye, brokkoli, kesudió, fokhagyma, gyömbér, grapefruit, narancs, káposzta, karfiol, padlizsán, szőlő és kávé.

És itt vannak a fő savas ételek (próbáld meg elkerülni őket):

Marhahús, sör, kenyér, cukor, fehér lisztből készült termékek, burgonya, fagylalt, tésztafélék, alkohol, tejtermékek, rizs, csirke, hüvelyesek, földimogyoró, pisztácia, sertéshús, gránátalma, sajtok, fekete tea, hajdina, birkahús, szilva, paradicsom, vaj, fehér hal, spenót, napraforgóolaj, szójatermékek, zselatin

Mit tegyen, ha kedvenc ételei a “rossz” listán szerepelnek?

Próbálja meg felhígítani őket az első listán szereplő élelmiszerekkel. Marhahúst vagy sertéshúst szeretne? Tészta helyett fogyassza őket zöldségsalátával! Szereti a sajtokat? Adja őket gyümölcs- vagy zöldségsalátákhoz! Sört iszik? Rágcsálj kesudiót pisztácia helyett! Pompás lakoma? Tartson egy nyitott ásványvizes palackot az asztalon!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial