Egészség / Háztartás / Szépség / Tippek

Megszünteti a fogfájást, körömgombát, korpásodást és a legjobb izzadásgátló!

loading...

Valószínűleg mindannyian hallottunk már népszerű szájvízmárkákról, amelyek frissen tartják a leheletet, segítenek az ínygyulladáson, és még a fogakat is fehérítik. De ez a folyadék nem csak a szájban hasznos.

Íme 15 fantasztikus tipp, hogy a szájhigiénia javításán kívül mi minden másra használhatja a szájvizet.

1) Körömgomba ellen

Szüntesse meg a nem kívánt gombásodást a körmökről. Keverje össze a szájvizet meleg vízzel, és áztassa benne a lábát legalább 20 percig. A gomba hamarosan eltűnik.

2) Tisztítsa meg a WC-ket

A szájvíz nemcsak a szagtól szabadul meg, hanem szépen tisztít is. Öntsön belőle egy kupaknyit, törölje át egy kefével, majd húzza le a WC-t.

3) Viszketés ellen

Akár hiszi, akár nem, a szájvíz véget vethet a viszketésnek. Akár rovarcsípés érte, akár egy növény irritálja a bőrét, tegyen egy csepp szájvizet egy vattapamacsra, és törölje át vele az érintett területet.

4) Dezodor helyett

Ha elfogyott a dezodora, de nincs ideje újat venni, semmi gond. Törölje át a hónalját szájvízzel átitatott vattával, és máris megelőzheti a szagokat.

5) Korpásodás ellen

Masszírozza a szájvizet a fejbőrébe, tekerje be egy törölközővel. Hagyja rajta néhány percig, majd öblítse le langyos vízzel, és búcsút mondhat a korpának.

6) Bolhák ellen

Olcsó bolhaellenes alternatíva, ami remekül működik. Keverjen szájvizet kutyasamponnal vagy csak fürdővízzel, és fürdetheti a kutyáját a szokásos módon.

7) Arctisztító

A szájvíz erős fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a pattanások elleni küzdelemben is remek termék.

loading...

8) Fogkefetisztító

Nem is gondolná, de a fogkefét is érdemes rendszeresen tisztítani. Ehhez öntsön szájvizet egy pohárba, és tegye bele fejjel lefelé a fogkeféjét. Hagyja benne legalább 15-20 percig, majd öblítse le.

9) Képernyőtisztító

Az elektronikai cikkek képernyőjét is biztonságosan megtisztíthatja vele. Ha van szórófejes flakonja, töltse meg, és fújjon rá egy keveset, ha nincs, mártson bele egy rongyot, és óvatosan törölje át vele a képernyőt.

10) Szemét dezodor

Ha nagyon kellemetlen szaga van a szemetesnek, dobjon bele egy szájvizes papírtörlőt.

11) Tetvek ellen

Drága termékek nélkül is megállíthatja a tetveket, ha szájvízzel mossa meg a haját, majd néhány órára letakarja egy zuhanyzósapkával, és utána a szokásos módon mossa meg.

12) Távolítsd el a kullancsot

Ha valahol talál egyet, egyszerűen tegyen rá egy szájvízzel átitatott papírtörlőt. A kullancs másodpercek alatt meglazul a bőrön.

13) Az ütődések kezelése

Ahhoz, hogy a horzsolás gyorsabban gyógyuljon, vegyen egy vattapamacsot, áztassa szájvízbe, és tartsa az érintett területre. Ez serkenti a véráramlást és felgyorsítja a gyógyulást.

14) A vízhólyagok kezelése

Egy vízhólyag megjelenése nem túl mulatságos, nemhogy egy fertőzötté. Törölje le az érintett területet, hogy megelőzze a fertőzést.

15) Fogfájás ellen

A szájvízzel való gargarizálás segít enyhíteni a fájdalmat.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial