Egészség

2 egyszerű recept, amivel normalizálható a pajzsmirigyműködés!

loading...

A pajzsmirigy által termelt hormonok számos szerv működését szabályozzák, de a szervezet megfelelő működéséért is felelősek. A pajzsmirigy működése befolyásolja a testhőmérsékletet, a bőr és a haj állapotát, az anyagcserét, a szív működését, de az idegrendszert is.

Az alábbi természetes módszerek segíthetnek, ha pajzsmirigy-alulműködéssel küzd.

1) Belsőleg alkalmazott hajdina keverék

Keverjen össze egy evőkanál hajdinalisztet 1 evőkanál mogyoróliszttel, és adjon hozzá 3-4 evőkanál mézet. Tegye a keveréket egy kerámiaedénybe, és tárolja hűvös helyen. (itt forduljon orvoshoz, ne alkalmazza, ha allergiás valamelyik összetevőre).

loading...

Jelöljön ki hetente egy napot, amikor ezen a keveréken kívül mást nem fogyaszt. Bármikor eheti, nincsenek megkötések, csak arra kell ügyelnie, hogy aznap legalább 2 liter vizet igyon. Ismételje meg ezt a kúrát hetente egyszer négy hónapon keresztül.

2) Külsőleg alkalmazott tölgyfakéreglé

Vásároljon szárított tölgyfakérget egy gyógynövényboltban, majd tegyen belőle 3 evőkanálnyit egy 1 literes edénybe, és öntse fel forró vízzel. Zárja le légmentesen, csomagolja be egy vastag takaróba, és hagyja állni egy éjszakán át.

Másnap este áztasson egy törülközőt tölgyfakéreg levébe, és dörzsölje be vele a pajzsmirigyét. Dobjon rá egy vastag sálat, és hagyja rajta éjszakára. Ismételje az eljárást, amíg a tünetek meg nem szűnnek.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial