Egészség / Érdekesség / Tippek

A barátom kinevetett, amikor meglátta, a “pillangó” gyakorlatomat. Néhány héttel később kezet rázott velem

loading...

Nem titok, hogy manapság divat jógázni. Ez nem csak nagyszerű nyújtás, de egy komplex és  fantasztikus egészségmegőrző gyakorlat a testnek és a léleknek egyaránt. A „pillangó” gyakorlat egyenes bizonyítéka ennek

A szerkesztőség elmeséli a pillangó gyakorlat előnyös hatásait a nők egészségvédelme érdekében. A gyakorlatra a szerkesztőségünk ötöst adott!

gkhjghjglem0

Gimnasztika nők számára

A pillangó póz nagyon jó hatással van a nők egészségére. Ez az egyszerű gyakorlat segít javítani a vérkeringést medence tájékon, segít megőrizni a vesék egészségét, segít a lumbágó és az érszűkület megelőzésében. Leginkább megszünteti a rendszeres hasi fájdalmakat, megkönnyíti a menstruációs időszakot és a szülést. A rendszeres gyakorlatnak köszönhetően az egyenes hát és szép testtartás garantált!

Ennek a hihetetlen gyakorlatnak a legnagyobb előnye abban rejlik, hogy nem követel nagyobb fizikai felkészültséget. Bárhol végrehajthatod, ahol csak akarod, fő, hogy legyen hozzá kedved!

Gyakorlat végrehajtása

1. Ülje le behajlított térdekkel nyújtott ülésben a matracra.

2. Talpaidat érintsd össze és sarkaidat húzzad minél közelebb a törzsedhez, kezeddel segíthetsz.

000gdfhd1

3. Húzd hátra válladat és egyenesítsd ki a hátad a gerinced teljes hosszában.

4. A vádlid nyomd a belső combizmodhoz, térdeddel érintsd meg a talajt. Semmi gond, ha nem sikerül esőre! Idővel a tested hajlékonyabbá válik és akkor könnyedén megcsinálod ezt a pózt.

hdddgsgdslem4

loading...

5. Lélegezz egyenletesen. Enyhén hajtsd előre a fejed. Emeld fel térdeidet a padlóról és próbáld meg összezárni azokat, ne engedd, hogy a talpaid szétváljanak. Tartsd meg ezt a helyzetet néhány másodpercig.

6. Térj vissza a kiindulási helyzetbe, térdeddel érintsd meg a talajt. Maradj ebben a helyzetben. A kezeddel segíthetsz a póz megtartásában.

sdfgsdgdsglem6

7. Párszor ismételd meg a gyakorlatot. Az ismétlések száma a fizikai állóképességedtől függ. Az az ideális, ha 25-30 gyakorlatot hajtasz végre 2 perc alatt.

8. A pillangó póznak létezik egy háton végezhető módja is. Ez a fajta pozíció csökkenti a hasi fájdalmakat, megszünteti a kellemetlen érzetet menstruáció idején és nagyon hasznos terhesség idején.

fgsgsdfselem8

Figyelmeztetés! Térd és lágyéktáji sérülés estén a gyakorlatot a csípő alá helyezett torna hengerrel, vagy összecsavart törülközővel hajtsuk végre. Ezek az eszközök azoknak is segítenek, akik nehezen tudnak nyújtani. A gyakorlat végrehajtásakor hátunkkal nekitámaszkodhatunk a falnak és kezünkkel talpunk helyett foghatjuk a bokánkat.

000hdfhdfhd1

A szerkesztőség tanácsa

Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjük el, a gyakorlatokat rendszeresen végezzük. A „pillangó” póz végrehajtásához mindössze 5 percre van szükséged, tehát könnyedén be tudod illeszteni azt a napi elfoglaltságaid közé.

Koncentrálj a légzésre, és ne feledkezz meg arról, hogy a hátad maradjon egyenesen. A gyakorlatokat próbáld meg reggelente végezni, ez a fajta beidegződés feltölt energiával és felkészít a napi megterhelésekre.

Gondolj a barátnőidre – oszd meg velük ezt a hasznos információt!

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial