Blogolunk / Egészség / Tippek

Lehet, hogy a veséid veszélyben vannak, és most nem csak a szervkereskedőktől – ezt az 5 jelet ne hagyd figyelmen kívül!

A vesék nagyon fontosak a szervezet megfelelő működéséhez, mert olyan funkciókat lát el, mint, hogy megtisztítson 150 liter vért minden nap kiszűrve a veszélyes méreganyagokat a szervezetből, valamint kihajtja a túlzott folyadék mennyiséget és hulladékokat a szervezetből.

Ezen kívül fontos szerepe van a vérnyomás szabályozásában is. Emellett fontos szerepe van a vörös vérsejtek képzésében, ami szükséges a csont szilárdságának fenntartásához. Emiatt az egész tested veszélyben lesz, ha valami baj történik a veséddel.

Bemutatunk néhány jelet, amelyek azt mutatják, hogy valami nincs rendben a veséddel, ezeket soha ne hagyjd figyelmen kívül.

1. Bőrkiütés – Ha extra mennyiségű folyadék van a szervezetben, az végződhet, bőrkiütéssel a vesebetegség miatt. A bőrproblémákat a nem megfelelően megszűrt vérben lévő káros anyagok okozzák.

2. Fémes íz szájban – ha fémes ízt érzel a szádban az annak a jele, hogy vérhulladék halmozódott fel a szervezetedben.

3. Fáradtság – Ha a veséd nem működik megfelelően, akkor nem tud a vér elegendő oxigént szállítani, és ez álmosságot, fáradtságot okoz.

4. Duzzanatok – Duzzanatok az arc körül, az ízületekben és a végtagokban. Ha nem megfelelően működik a veséd, akkor nem tudja kihajtani a felesleges vizet a szervezetedből.

5. Változások a vizeletben – Vese problémára utal, ha a vizelet színe sötét, halvány vagy habos.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial