Blogolunk / Szépség / Tippek

Így változtasd meg a hajad színét teával – még az ősz hajszálakat is elfedi

loading...

A legtöbb ember nem tudja, hogy haját hatékonyan festheti otthon kémiai anyagok nélkül. Csak egy pár teafilterre és néhány gyógynövényre lesz szükséged, hogy természetes módszerrel fesd a hajad. Ez a módszer olcsó és hatékony.

Amire szükséged lesz:

  • Teafilterek
  • Zsálya
  • Rozmaring

sgsdgsdg1

Így csináld:

loading...

Forralj fel egy csésze vizet egy nagy tálban. Add a három teafiltert a vízhez, hagyd hogy jól kiázzon és megszínezze a vizet. Adj hozzá egy teáskanálnyi rozmaringot és zsályát (frissen vagy szárítva) a teához. Hagyd állni a teát 24 órán át.

Távolítsd el a filtereket és a gyógynövényeket. Öntsd a teát egy akkora tálba, amibe belefér a fejed. (Ha egyszerűbbnek tartod, öntheted a teát egy spray palackba, ezek szinte minden nagyobb áruházban kaphatók és viszonylag olcsók).

Dörzsöld be a hajad a teával. Öntögesd a teát a hajadra, ügyelve arra, hogy a teljes felületét lefed vele. (Használhatod a spray palackot, az öntögetés helyett, ha ez a módszer jobban tetszik). Szárítsd meg a hajad egy törülközővel, de ne öblítsd le. A hajadnak sötétebbnek kell lennie szinte azonnal, de lehet, hogy folytatnod kell az eljárást, amíg el nem éred a kívánt hatást.

Tippek

  • Előfordulhat, hogy többször meg kell próbálnod ezt a módszert, mielőtt elérnéd a kívánt eredményt.
  • A fekete teák sötétebb barna/fekete színt érnek el, ezek a legjobbak, ha ősz hajat próbálsz színezni.
  • Lehet, hogy kesztyűt kell viselned, amikor a teát a hajadra dörzsölöd, így elkerülheted, hogy megszínezze a kezed és a körmöd.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial