Blogolunk / Egészség

Köhögésre, szemölcsökre és megfázásra: 9 hasznos sóalapú recept

loading...

Megfázás és allergiás köhögés ellen. Keverjen össze 1 teáskanál mézet 2 evőkanál ánizsmaggal és egy csipet sóval. Öntse egy pohár vízbe, forralja fel, majd szűrje le. Felnőtteknek 2 óránként 2 evőkanálnyit vegyen be.

Izzadt lábakra és gombásodásra. Hígítson fel 4 evőkanál sót és 6 csepp jódot. Nedvesítse a lábait az oldattal naponta 5-10 percig, amíg meg nem gyógyulnak.

Rovarcsípés esetén. Áztassa a csípés helyét vízbe, és szórja meg sóval.

Szemölcsök esetén. Keverje össze a tormalevet konyhasóval 1:1 arányban, és dörzsölje be minden nap.

Visszerekre. Hígítson tengeri sót vízben pépesre, és hűtse le 0 fokra. A pépet kenje gézre, és tegye a vénákra. Amikor a testhőmérséklet és a géz hőmérséklete kiegyenlítődik, a géz eltávolítható. Jobb, ha ezt reggel teszi meg.

loading...

Megfázás esetén. Melegítsünk tengeri sót vagy durva kősót egy serpenyőben, és öntsük egy vászonzsákba. Álljon a zsákra, hogy felmelegítse a lábát. A hőmérsékletnek forrónak, de elviselhetőnek kell lennie.
Keverje össze a sót mustárral és pirospaprikával, dörzsölje ezt a keveréket a zoknijára, és húzza fel. A só serkenti a láb reflexpontokat, a bors és a mustár pedig felmelegíti a lábakat.

Fogágybetegségre és a fogakon lévő lepedékre. Keverje össze a sót mézzel egyenlő arányban, dörzsölje, amíg a kristályok feloldódnak. Törölje át a fogait a pasztával, és lassan dörzsölje be az ínybe. Hetente 1-2 alkalommal használja.

Ételmérgezésre. Igyon meg néhány pohár sós vizet. A só megakadályozza, hogy a méreganyagok felszívódjanak a vérbe.

A kéz és a láb ízületeinek. Keverje össze a sót folyami homokkal 1:1 arányban, és melegítse fel egy serpenyőben, amíg forró nem lesz. Ezután öntse egy tálba, és temesse bele az ujjait. Tartsa addig, amíg a keverék ki nem hűl.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial