Blogolunk / Egészség / Tippek

Ha ezeket a jeleket látod a körmödön, azonnal keresd fel az orvosod!!!

loading...

Észrevetted, hogy ilyen fehér pontok vannak a körmödön? Ha igen, nem árt ha tisztában vagy a jelentésével? Ezek a pöttyök a köröm alatti légbuborékok eredményei.

Ezt a jelenséget úgy hívják, hogy leukonychia és bekövetkezhet kisebb sérülésektől, esetleg örökölés útján, de néha ezek a jelek utalhatnak egy komolyabb egészségügyi problémára.

Ezért, amint ezek a foltok észleled a körmödön, azonnal fordulj orvoshoz, mert lehet valamiféle betegség első jele, mint az ekcéma, pikkelysömör, vagy gomba. Továbbá, lehet a jele sarcoidosisnek, ami egy olyan betegség, amely a tüdőt, a bőrt, és több más szervet támad meg.

loading...

Továbbá, ha a fehér foltokon kívül, puha is, akkor valószínűleg Plummer körömtől szenvedsz, ami jele lehet pajzsmirigy problémáknak. Vedd figyelembe, hogy ha a vonal a köröm alsó felén helyezkedik el, akkor korai szakaszban fedezted fel a betegséget.

Ha ezeket a vonalakat több körmön is látod, az azt jelentheti, hogy hypalbuminaemiad van vagy alacsony a fehérjeszint a véredben. Továbbá, ez a betegség vezethet számos más krónikus és akut betegséghez, mint a szívelégtelenség, szabálytalan diéta, májcirrózis, és vesebetegség.

Mindazonáltal, nem kell egyből pánikba esni, mert a legtöbb esetben, ezek a vonalak csak egy sérülés vagy egy fertőzés nyomai. Mégis, hogy megnyugodj a legjobb, ha egy orvos megvizsgálja alaposan, és szakvéleményt ad róla.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial