Érdekesség

Ki tudja, hogy ez melyik édesség? Ismerős még valakinek?

Annyit elárulhatunk segítségül, hogy régen igen kedvelt édesség volt, ezért aztán az idősebbek talán még emlékeznek rá. Alapanyaga az édesgyökér-kivonat, valamint gyakran az ánizsolaj. Világszerte számos színbeli és ízbeli változata ismert, attól függően, hogy milyen adalékokat tartalmaz.

Ragadós, nyúlós, édes-kesernyés édesség

És nem az íze miatt ették az emberek, hanem a hatása miatt. A növény hatóanyagának köszönhetően jó köptető, nyálkaoldó és köhögéscsillapító, de alkalmazzák simaizom-görcsoldásra is. Gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatása miatt gyomor- és nyombélfekély kezelésében, ezen kívül erősen édes íze miatt ízjavítóként használják. Kedvező gyulladáscsökkentő hatást fejt ki gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomorsavtúltengés okozta nyálkahártya-sérülések esetén.

A megfejtéseket levelezőlapon kommentben várjuk!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial