Érdekesség / Technika / Tippek

Itt olvashatod, hogy miért nem kellene a mobiltelefonod a zsebedben hordani?

loading...

Annak ellenére, hogy tökéletesen illeszkedik a zsebbe, a szakemberek úgy találják, hogy a mobiltelefont a táskában kell tartani. Egy amerikai orvos Devra Davis tanulmányozta a mobiltelefon sugárzás hatásait, és egyáltalán nincsenek jó hírei.

A szakorvos azt mondja, hogy a mobiltelefonhoz hasonló sugárzást májrák kezelésére használják. Így a sugárzás lebontja a vér-agy gátat, ami segít az agynak olyan idegen anyagokkal szemben, amelyek károsítják.

„A sugárzási expozíciós határértékeket akkor haladja meg, ha a telefon a testtől kevesebb mint 15 milliméterre van elhelyezve, például amikor a mobiltelefont a zsebben tartjuk” – mondja Devra.

 

bnfcncvc2

loading...

Még egy konkrét esetet is bemutatott: egy fiatal nőnél mellrákot diagnosztizáltak, miután a telefonját a melltartójában tartotta több hónapig.

Egy másik, 2009-ben közzétett tanulmány azt mutatja, hogy a zsebben tartott telefon a férfiak termékenységet is érinti.

A megoldás az, hogy a mobilt, több mint 1,5 centiméterre tartsa a testtől, így a sugárzás szintje nagyon alacsony.

Tehát ha a mobiltelefont a zsebedben tartod, nagyon káros lehet az egészségedre, a sugárzása miatt. Összegezve, próbáld a telefont a táskádban hordani magaddal, és szerintem alvás közben sem árt ha minél távolabb helyezed magadtól.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial