Egészség

Itt az egyszerű teszt: milyen állapotban van a szíved? most kiderül az igazság!

Amikor a vérerek elöregszenek, gyulladásban vannak vagy eltömődnek a lerakódott plakktól, a vér már nem tud úgy keringeni bennük, ahogyan kell. Ez sok betegség előidézője lehet, többek között a szívrohamot vagy sztrókot is előidézheti. Az otthon elvégezhető próbával, fél perc alatt meglátod, hogy milyen állapotban vannak az artériáid!

Állj fel és hajolj le, nyújtott lábakkal érintsed meg a bokádat. Minél lejjebb vagy képes hajolni, annál rugalmasabbak az erek.

Az artériák rugalmasságának tesztje hasonló az izmok rugalmasságának a feltérképezéséhez. Akik nem tudták megérinteni a bokájukat, ne ijedjenek meg, mostantól minden nap végezzenek nyújtógyakorlatokat. Néhány nap után könnyedén meg tudják fogni a bokájukat, és ez visszahat az erekre is.

 

A nyújtógyakorlatok nem csak az izmok nyújtását segítik elő, de jó hatással vannak az artériákra. Aki hetente legalább három alkalommal félórán át nyújtógyakorlatokat végez, akár 23%-al is növelheti az artériái egészségét. Ne feledjük, hogy az egészséges érrendszer megőrzése nagyon fontos!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial