Egészség / Érdekesség / Tippek

Így használd a 4-7-8 technikát, hogy percek alatt elaludj!

Ha nem alszol eleget éjjel, az az életed valamennyi területére ki fog hatni másnap. A kialvatlanság elhízást, az agyműködés lassulását, az immunrendszer gyengülését is magával hozhatja. Ha rendszeresen kevesebbet alszunk 5 óránál, az 15%-kal nagyobb egészségi kockázatot jelent.

Az elalvás azonban sokaknak okoz problémát. Ha stresszelünk a munka, a számlák, a család miatt vagy a szervezetünk egyszerűen csak nem tud lecsillapodni, ezzel a 4-7-8-nak nevezett légzési technikával segíthetünk magunkon.

Először érintsük a nyelvünk hegyét a szájpadláshoz és próbáljuk végig ott tartani. Majd fújjuk ki a levegőt, hogy a tüdőnk teljesen kiürüljön.

Csukjunk be a szánkat, lélegezzünk az orrunkon keresztül, közben számoljunk el 4-ig. Majd tartsuk benn a levegőt, míg elszámolunk 7-ig, végül a szánkon keresztül fújjuk ki az összes levegőnket, miközben elszámolunk 8-ig. Ezt a kört 4-szer ismételjük meg!

Legalább naponta 2-szer végezzük el ezt a gyakorlatot. Az első hónap után növeljük a mennyiséget 8 körre! 2-3-4 hónap után drasztikus változások fognak történni. Gyakorlat közben a szívverésünk és a vérnyomásunk csökkenni fog, az emésztés pedig javul.

Egyéb tippek és trükkök

Más módszerekkel is elősegíthetjük a könnyebb elalvást.

  • Vezessünk alvási naplót! Jegyezzük fel, mennyi koffeint fogyasztottunk a nap folyamán, mennyit mozogtunk, mit ettünk, mikor feküdtünk le és mikor keltünk fel. Lehet, hogy megtaláljuk az összefüggést a rossz alvás és a napi rutin között.
  • Vedd lejjebb a hőmérsékletet! Hidegebb szobában a legtöbb ember gyorsabban alszik el. Próbáld elérni a 18 fokot és megtartani ezt a hálóban.
  • Ha semmiképp sem megy az alvás, kelj fel és mozogj egy keveset. Néha már amiatt vagyunk idegesek, hogy nem tudunk elaludni. Kapcsold ki a tévét, a telefont, mert a világító képernyő is ébren tart.
  • Kapcsolj be  halk zenét! A zene ne csak halk, de lassú is legyen. Ha lefekvés előtt klasszikus zenét hallgatsz, könnyebben alszol el.

Amennyiben krónikus alvászavarban szenvedsz, ne mulaszd el felkeresni az orvost!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: bidista.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial