Egészség

Igazi csoda a térdfájdalmakra. Próbálja ki…

loading...

A térdfájdalom sok embert érint. Nézzük meg együtt, hogyan küzdhetünk a fájdalom ellen.

A térdfájdalom kockázati tényezői

Ha az alább felsorolt dolgok bármelyike érinti, akkor fokozottan fennáll a térdízület károsodásának és a krónikus fájdalom kialakulásának kockázata:

  • Elhízás – a megnövekedett testsúly nyomást gyakorol az ízületekre, és növeli a felgyorsult osteoarthritis kockázatát
  • Kopás és elhasználódás
  • Életkor
  • Instabilitás – a gyenge izmok nem tartják össze a térdeket
  • Mechanikai problémák
  • Sporttevékenységek
  • Korábbi sérülések

Minden összetevője erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, miközben a szalagok és inak erősítésén dolgozik. Olyan anyagokat tartalmaz, mint a magnézium, a szilícium, a C-vitamin vagy a bromelain enzim.

loading...

Összetevők:

  • 1 csésze zabpehely
  • 1 pohár víz
  • 2 csésze apróra vágott ananászdarab
  • 40 gramm méz
  • 7 gramm fahéj
  • 40 gramm mandula
  • 1 pohár frissen facsart narancslé

Elkészítés:

1) Forraljuk fel a zabpelyhet vízben. Forraljuk néhány percig, majd hagyjuk kihűlni.
2) Tegyük az ananászt és a levét a kihűlt zabpehelyhez.
3) Turmixgépben turmixoljuk össze a mandulát, a mézet, a narancslevet és a fahéjat.
4) Tegyük a zabpelyhet az ananászlével együtt a turmixgépbe.
5) Turmixoljuk össze újra az egészet, amíg egy sima, homogén italt nem kapunk.
6) Kész a gyulladáscsökkentő térdital!

A használata:

Az elkészített italt ossza 3 részre, hogy napközben fogyaszthassa. Közben 24 óránál nem tovább, ideális esetben legfeljebb 12 órán át tárolja a hűtőszekrényben.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial