Blogolunk / Recept / Színes / Tippek

HOME WELLNESS, AVAGY JÓTÉKONY FÜRDŐSÓK

A minap olvastunk egy cikket a sós vízbe való fürdőzés történetéről, hatásairól és annyira magával ragadott minket, hogy alig várjuk, hogy haza érve, letegyük a heti fáradtságot és átadjuk magunkat az otthoni SPA élményeknek. Nem kell ahhoz egy luxus wellness hotel, hogy néha beiktassunk 1-1 óra kényeztetést, ugye? Nem kell más, csak egy kis szabadidő, zárd magadra a fürdőszoba ajtót, engedd meg a kádat forró vízzel, csinálj hangulatot gyertyával, fördősóval, szirmokkal, olajjal, zenével, ami jól esik, füröszd magad tejben-vajban, kapcsolj ki, relaxálj és pihenj meg egy kis időre.

fgjdfjgdfjdsjjjn

Régóta bizonyított, hogy a sós vízben való fürdőzés jótékonyan hat szervezetünkre, bőrünkre, terápiás céllal is használják izombetegségek, bőrproblémák, reumatikus tünetek kezelésére. Ezenkívül a bennük lévő ásványi anyagok, a hozzáadott illóolajok, megszüntetik a kimerültséget, méregtelenítik a szervezetet, táplálják, regenerálják és hidratálják a bőrt. Tehát a hőhatás, az anyagok, a víz és a lazítás összessége, rendkívül jó hatással van testünkre és lelkünkre, ezért érdemes rendszeresíteni életünkbe.

jhlhjlkhkhkhf

Készíntsünk fürdősót házilag. Ez hozzáad a wellness rituáléhoz de ajándéknak is remek ötlet. Fontos, hogy tiszta, jó minőségű és természetes alapanyagokat használjunk, és arra is ügyeljünk, hogy egyes illóolajok van akit irritálhatnak! Legjobb a tiszta tengeri só, a Holt-tengerből származó só vagy a himalája só, drogériákban, gyógyszertárakban és nagyobb élelmiszer üzletekben is megtalálhatók.

jkfgkfjkgh

Virágos fürdősó recept

hozzávalók:

750 g. tiszta só (jól mutat ha több féléből keversz)

1 evőkanál jojoba olaj

kedvenc virágod, szirmok (rózsa vagy levendula is lehet)

2 evőkanál zsíros tejpor

4-5 csepp rózsa vagy levendula olaj (ez elhagyható)

Az összetevőket tedd egy aprító gépbe és néhány pörgetéssel őröld össze a keveréket. Ezután terítsd ki és hagyd kiszáradni, majd töltsd zárható üvegbe vagy azonnal a fűrdővízedbe.

djkhjlglhjghl

tipp: Ha finom szemcséjű sót használsz vagy megőrlöd teljesen, keverj hozzá szódabikarbónát, attól pezsgős lesz, ha színezni szeretnég ételfestékkel lehet és szilikon vagy süti formákba adagolva megformázhatod, díszítheted őket. Például tegyél szárított szirmokat a forma aljára, majd tedd rá az elkészült keveréket és jól tömörítsd össze, ezután hagyd kiszáradni és ha kiszedted a formákból, csomagolhatod ajándékba vagy használatig tárold zárható üvegben.

hjfkfkfkfdhgk

Fürdősó meghűlésre

Hozzávalók:

2 csésze tiszta tengeri só (kisebb és nagyobb szemű vegyesen)

7 csepp eukaliptusz olaj

7 csepp narancs olaj

7 csepp kakukkfű olaj

Keverd össze a hozzávalókat, töltsd üvegbe és meghűléses időszakban ebben fürödjetek. Inhalálásnak is jó lesz.

jkfgjgfddddn

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial