Blogolunk / Egészség

Válogatás a nátha gyógyítására alkalmas receptekből

loading...

🍃 Öntsön egy pohár forró vizet a kamillára, és hagyja állni 5 órán át. Naponta 3-szor keverjük össze, szűrjük le és csepegtessük az orrba.

🍃 Vegyen 3 evőkanál finomra vágott hagymát, öntsön rá 50 ml meleg vizet, adjon hozzá 1/2 teáskanál mézet, 30 percig áztassa.
Ezzel a keverékkel naponta 3-szor kenje be az orrát.

🍃 Vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát. Az így kapott keverék gőzét naponta 4-szer 10-15 percig lélegezze be orron és szájon keresztül.

🍃 Naponta 5 alkalommal fecskendezzen 4 csepp aloe levet mindkét orrlyukba.

🍃 Tegyen 5-6 csepp friss céklalevet mindkét orrlyukba, vagy tegyen az orrlyukakba ebbe a lébe áztatott vattapamacsot.

🍃 Öntsünk egy marék eukaliptusz levélre forró vizet. Lélegezzen a gőz fölött, miközben a fejét egy törölközővel letakarja a következőképpen: lélegezzen be az orrán keresztül, és lélegezzen ki a száján keresztül.

🍃 Ha erősen folyik az orra, próbálja meg belélegezni a forró serpenyőre öntött ecet gőzét.

🍃 Keverjük össze a tormát, a rozslisztet és a mézet egyenlő arányban.
Az így kapott tésztából készítsen egy lapos kenyeret, és tegye az orrnyeregre. A kezelést éjszaka kell végezni 3 napon keresztül.

loading...

🍃 Tegye a fehér káposzta levét naponta 3-szor az orrába.
Kenje be a sarkát jódtinktúrával, majd viseljen gyapjúzoknit, amelyben száraz mustár van.

🍃 Vazelinnel kenje be az orrnyálkahártyát, és helyezzen mindkét orrlyukba egy-egy fokhagymába mártott vattadarabot. Végezze el az eljárást naponta 3-szor.

🍃 Keverje össze a növényi olajat és a friss sárgarépalevet egyenlő arányban. Adjunk hozzá néhány csepp fokhagymalevet. Tegyen belőle 3 cseppet az orrába naponta háromszor.

🍃 Mossa ki az orrát naponta gyenge mangánoldattal.

🍃 A fokhagymaolaj hasznos lesz. Öntsön egy fokhagymagerezdet éjszakára 1 evőkanál növényi olajjal, reggel szűrje le, és alkalmazza naponta 3-4 alkalommal, miután megtisztította az orrát a váladéktól.

🍃 Hígítsuk fel a méhmézet forralt meleg vízben 1:2 arányban. Az így kapott oldatból naponta többször csepegtessen 5 cseppet mindkét orrlyukba.

🍃 Házi készítésű hideg cseppek
Keverjen össze 1 evőkanál erősen felforralt fekete teát, 0,5 teáskanál mézet és 15 csepp eukaliptusz tinktúrát (gyógyszertárban kapható). Naponta 3-4 alkalommal tegyen 1-5 cseppet az orrba. Ez a gyógymód még kisgyermekeknél is alkalmazható.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial