Blogolunk / Egészség

Hogyan lehet megszabadulni az üvegtest pusztulástól/leválástól?

Apró pontok, villódzás, sötétedés, villámlás, villanások és a szem előtt repülő foltok mind annak a jelei, hogy a szem üvegtestének változása folyamatban van. A 65 éves és idősebb emberek mintegy 50%-ánál fordul elő.
A betegség időskori megjelenése normális, az életkorral összefüggő változásnak tekinthető. A szakértők azonban megjegyzik, hogy az üvegtest különböző homályosságai már fiatal korban is előfordulnak.
A szakértők azonban rámutatnak, hogy nem csak a nyugdíjas korúak vannak veszélyben. Hasonló tüneteket lehet megfigyelni fiatal korban a következő körülmények között:

A rövidlátóknál a betegség megváltoztatja a szem alakját, aminek következtében az üvegtest deformálódik, és a szem teljes vérellátása megszakad.

Amikor a normális szem vérkeringése sérül. Így a beteg szemének rossz véráramlásának fő okai a szív- és érrendszeri rendellenességek, a nyaki osteochondrosis, a neurocirkulációs dystonia, a magas vérnyomás, az agyi erek meszesedése.

Anyagcserezavarok az emberi szervezetben. Elsődleges ok lehet a disztrófia, a Parkinson-kór vagy a cukorbetegség különböző formái.

Látászavarok jelentkezhetnek fertőző betegségek, sugárzás és súlyos bélrendszeri mérgezés után.

Kötőhártya- vagy szemhéjgyulladás szövődményei.
Hosszan tartó oxigénhiány vagy a szem túlzott megterhelése.

Krónikus gyulladásos folyamatok a szemben.
Hormonális eredetű változások a menopauza, a terhesség, a pubertás és a hormonális terápiás gyógyszerek felírása során.

Fej-, orr- és szemsérülések (beleértve a műtéteket is).
Toxoplazmózis (helmintusfertőzés).
Depresszió, pszicho-érzelmi stressz.
Fizikai kimerültség.
A belső szervek különböző betegségei.
Vitaminok, mikro- és makroelemek hiánya.
Toxikus hatások az emberi szervezetre.

A pusztulás fő tünetei:
A „foltok” és a különböző opacitások jelenléte nem átmeneti, hanem állandó;
a vizuális jelenségek mindig állandó méretűek és alakúak;
A vizuális hatások csak jó fényviszonyok mellett láthatók (különösen fehér felületen).
Minél vastagabbak és tisztábban láthatók a lebegő elemek, annál kiterjedtebb az üvegtest pusztulása.
A „villámok” és „villanások” jelenléte az üvegtest leválásának vagy más súlyos szövődményeknek a fő tünete.
A betegség korai szakaszában a gyógyszeres kezelés gyakran hatástalan. Ezenkívül a betegség kezdetén az ilyen tömegek maguktól is eltűnhetnek, és elhagyhatják a látómezőt, de ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy az üvegtestben zajló kóros folyamat befejeződött.

Hogyan gyógyítható ez a betegség, vagy legalábbis lassítható az üvegtest pusztulásának folyamata bevált népi gyógymódokkal?

A leghatékonyabbnak és legnépszerűbbnek a csillagvirág gyógynövényt tartalmazó borogatások bizonyultak.

Kétféleképpen készíthetők:
Varrjon két kis párnát természetes vászonszövetből, és töltse meg őket frissen szedett csillagvirág fűvel. Forraljuk néhány percig, majd hagyjuk őket szoba hőmérsékletűre hűlni, és miután kicsavartuk őket, 15 percre tegyük az érintett szemre.
Tegyen néhány evőkanál friss csillagvirág füvet egy pohár forró vízbe, és áztassa 4 órán át. Áztasson egy darab papírtörlőt az oldatba, és hagyja a szemén legalább 20 percig.
A szem üvegtestének pusztulására szolgáló népi gyógymódok csak akkor egészíthetik ki az alapterápiát, ha a betegség már hosszú ideje tart.

Kisebb látáskárosodás esetén, valamint méz- és egyéb összetevőkre való allergia hiányában a következő házi cseppreceptek használata ajánlott:

Recept #1. Keverjen össze egy teáskanál mézet és 4 teáskanál aloe levet egy tiszta tálban. Az így kapott keveréket hagyja néhány órán át hűvös, sötét helyen. Ezt követően az elkészített tinktúrát naponta háromszor három cseppben kell cseppenteni.
Ne feledkezzen meg azonban a nyersanyagok minőségéről: a méznek természetesnek kell lennie, szennyeződések, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül, elvégre a látásáról van szó.

Recept #2. A mézet szoba hőmérsékletű forralt tiszta vízzel kell keverni 1:5 arányban. Ezt a keveréket naponta háromszor 2 cseppben a szembe lehet tenni. A kezelés időtartama – 30 nap. Az oldatot hűtőszekrényben legfeljebb egy hétig lehet tartani.
Mielőtt megpróbálná a cseppeket a szembe helyezni, melegítse fel a cseppet tartalmazó cseppentőfejet a kezében.

Recept #3. Vegyünk 1 teáskanál szegfűszeget, és adjuk hozzá 50 ml forralt vízhez, ugyanehhez az összetételhez adjunk hozzá ¼ teáskanál mézet, amelyet előzőleg vízfürdőben folyékonyra olvasztottunk.
Ezt a gyógymódot két napon át állni kell hagyni, és a tartalmát rendszeresen fel kell rázni. Ennek az időnek a végén szűrje le a készítményt egy gézkendővel.
Naponta reggel és este szemenként 1-2 cseppet csepegtessen a szembe. A kezelés időtartama ezekkel a cseppekkel egy hónap.

Recept #4. Ezt a keveréket 3 órán át áztassuk. Ha problémád van, meg kell próbálnod egyedül vagy egy barátoddal megoldani. Az elkészített készítményt naponta háromszor 1-2 cseppben vegye be. Az ilyen cseppekkel történő kezelés időtartama 30 nap.
Recept #5. Ezenkívül a népi gyógyítók gyakran javasolják a szem üvegtestének pusztulásának kezelését propolisz vizes tinktúrájával (ezt is a szembe kell tenni).

Szemgyakorlatok

A szem masszírozása nagyon hatékony az üvegtest pusztulása esetén, serkenti a szem véráramlást.
Számos technikát fejlesztettek ki eddig: Norbekov, Zsdanov, Bates. A mozdulatok, amelyek egyáltalán nem bonyolultak, segíthetnek megszabadulni a részecskéktől örökre, és lehetővé teszik, hogy eltávolítsd őket a látómeződből.
A tenyérmozgás a szemgolyó ellazítására szolgáló gyakorlat. Ahhoz, hogy a szemgolyó teljesen ellazuljon, a kezünket úgy kell eltakarni, hogy a fény ne szűrődjön be. Ezután szorosan csukja be a szemét, és helyezze a könyökét az asztalra. A testnek teljesen ellazultnak kell lennie, a gerincnek és a nyaknak pedig majdnem egy vonalban kell lennie. Ebben a helyzetben gondoljon valami kellemes dologra. Kívánatos, hogy legalább 2-3 percig végezzünk ilyen gyakorlatokat a szemgolyók ellazítására, és még jobb, ha 15 percig csináljuk.

Sok szakértő ajánlja ezt a gyakorlatot: mozgasd a tekinteted élesen balról jobbra, majd fentről lefelé is. Az ilyen drasztikus szemmozgások azonban nem mindenki számára megfelelőek: először meg kell győződnie arról, hogy nincs-e retinaleválás. Ez azért veszélyes, mert az intenzív szemmozgás felgyorsíthatja a retina leválását.
A legtöbb esetben az orvosok azt javasolják, hogy a szemet lassan fordítsa balról jobbra, a tekintetet az orrhegynél megállítva, lassú szemmozgásokat végezve az óramutató járásával megegyező és ellentétes irányban. Minden ilyen szemmozgást nyugodt légzésnek kell kísérnie. Ha naponta végzi ezeket a gyakorlatokat, akkor jó esély van arra, hogy a lebegő részecskék a szem közepéről a perifériára kerüljenek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial