Blogolunk / Egészség

Egy régi módszer az allergia kezelésére

Orvos vagyok, de már nyugdíjas, és szeretnék ajánlani egy egyszerű gyógymódot, amely nemcsak a családunkon, hanem sok barátomon is segített. Lehet, hogy ez a módszer nem csodaszer, de azt tanácsolom, hogy próbálja ki. Ezt a receptet a helyi újságunkból vettem, amely 1987-ben közölt egy cikket egy professzortól az allergiák csirketojás héjával történő kezelésének régi módszeréről.

Főzzük keményre az alaposan megmosott, csirketojásokat, majd amikor kihűltek, hámozzuk meg, és távolítsuk el a héjat borító hártyát a belsejükről. Tegyük a héjakat egy tányérra, és 2-3 órán át szárítsuk, de ne a tűzhelyen és ne a napon. Ezután porcelánmozsárban őröljük porrá. Egy tojás héjából 1 teáskanálnyi port kapunk, amelyet néhány csepp természetes citromlével kell elkeverni. Sem a citromsav, sem a sűrített gyümölcslé nem alkalmas. Egy tojás héja napi adagot jelent egy felnőtt számára. A 6 hónapos korú gyermekeknek nagyon keveset, körülbelül egy késhegynyi mennyiséget kell adni, míg az idősebb gyermekeknél természetesen növelhető az adag (egyszerűen hozzáadható az ételhez). A por egyszerre is bevehető, vagy több adagra osztható, és a nap folyamán meg lehet inni. A kezelés egytől több hétig is eltarthat, ezért legyen türelmes.

Az unokáim allergiásak voltak. A lányommal elkezdtük kezelni őket ezzel az egyszerű módszerrel, és két hét múlva megszabadultak tőle, amit mindenkinek kívánok.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial