Blogolunk / Egészség

Hogyan lehet megszabadulni a keratomáktól otthon

A keratoma az epidermisz felszíni sejtjeiből kialakult jóindulatú bőrdaganatok általános típusneve.
A keratomáknak különböző klinikai formái vannak, amelyek a hámréteg enyhe érdességében és súlyos elváltozásaiban egyaránt megnyilvánulnak.

Az első esetben a keratomákat otthon kezelik, míg a második esetben az elváltozást megkülönböztetik más bőrbetegségektől, meghatározzák a típusát, szövetbiopsziát végeznek, és konzervatív vagy sebészeti terápiát írnak elő.

Tényleg lehetséges és hogyan lehet megszabadulni a keratomáktól otthon?

A homeopátiás szereket és a népi orvoslást kis keratomák esetén alkalmazzák. Ezek a módszerek különösen hatékonyak a betegség korai szakaszában:

A keratomák lágyításához, a trauma lehetőségének kizárásával, gyógyászati alapanyagokból származó növényi olajat használhat. Használjon fenyő- vagy homoktövisolajat, áztasson bele egy vattakorongot, és meleg alkalmazásként vigye fel a képződményre. A módszert több héten keresztül naponta legalább kétszer alkalmazza.

Öblítsünk le egy csokor hagymahéjat forró vízben, és szárítsuk meg. Öntse a száraz, tiszta héjat ecetbe, és tartsa sötét helyen néhány hétig. Az elkészített infúziót leszűrjük, és borogatásként használjuk az érintett területeken. Kezdje az áztatott kendő napi 30 perces alkalmazásával, majd fokozatosan növelje a kezelési időt 3 órára.

Készítsen kenőcsöt a keratomákra. 3 szárított borókalevelet és 6 babérlevelet őröljünk porrá. Adjuk hozzá az olvasztott vajat 1:12 arányban. Oldjunk fel 15 csepp levendulaolajat a készítményben. A kenőcs csökkenti a keratomák növekedési ütemét és csillapítja a fájdalmat.

Öntse a felmelegített növényi olajat egy termoszba. Adjunk hozzá éretlen diót úgy, hogy a súlya az olaj súlyának 1/6-a legyen. Hagyja a gyógyírt 24 órán át ázni. Használja az olajat a bőrképződések lecsepegtetésére naponta kétszer, hosszú ideig.

A meleg, főtt burgonyából készült borogatás kiváló módja a keratinizált területek felpuhításának. A keveréket egy nap alatt háromszor egy órán át alkalmazza a problémás területre, hetente egyszer.

Törjük össze a friss parlagfű leveleket. 1 kanál nyersanyagra 3 kanál zsiradékot kell tenni. Reszeljük sima állagúra. Vigye fel a kenőcsöt az érintett területekre.

A bőrön lévő keratomákat fürdéssel is lehet kezelni. Készítsen gyógynövény főzetet P-vitaminban gazdag növényekből: rózsafélék családja, hajdina, umbelliferae, hüvelyesek. Oldjunk fel egy liter főzetet egy meleg vizes kádban, és hagyjuk állni 10-15 percig.

Az idősebb szemölcsöket enyhén felmelegített ricinusolajjal dörzsöljük be. Ne használja, ha a bőr integritása sérült.

Keratomák esetén kerülje a hosszan tartó napozást. Ez különösen igaz az idősekre. Legyen óvatos, amikor a kertben dolgozik. Tartsa távol a kezét a tüskés növényektől és a mérgezőktől.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial