Blogolunk / Egészség / Tippek

Hagyd abba a kézszárítók használatát a nyilvános WC-ben !!!

Kézszárító található szinte minden nyilvános WC-ben. Ezek használata sokkal veszélyesebb, mint a papírtörlőké. Megvagy lepve? A legtöbb ember előszeretettel használja ezeket kézszárítókat, mert úgy gondolják, teljes biztonságban vannak. De ebből semmi sem igaz! Ebben a cikkben elolvashatod, hogy mi az oka annak, hogy azonnal abba kell hagynod a kézszárítók használatát a nyilvános illemhelyeken!

Nemrég készítettek egy tanulmányt, amiben két módszert vizsgáltak, Hogy szárítják meg az emberek a kezüket a nyilvános WC-ben, és melyik módszer az egészségesebb – papírtörlő vagy a szárító gépek.

gncvncnc2

A résztvevőket a vizsgálaton arra kérték, viseljenek gumikesztyűt, és abban mossanak kezet, majd szárítsák meg ezekkel a módszerekkel. Az elemzését követően, azt tapasztalták, hogy azokon a kesztyűkön ahol az automata szárítót használták, sokkal több baktérium található, mint a papírtörlős módszernél.

A magyarázat az, hogy a szárítók belsejében, idővel megtelepednek és felhalmozódnak a baktériumok mivel ideális otthont nyújt, a fejlődésükhöz a meleg és nedves környezet. Ha a készüléket bekapcsoljuk, akkor szétszórja fantasztikus sebességgel ezeket a baktériumokat a levegőben. És mi az a hely, ahol a végén landolnak? Pontosan a kezeden!

Tehát, ha legközelebb nyilvános WC-be mész, jobb, ha úgy döntesz, hogy a kézszárításhoz a papírtörlőt részesíted előnyben.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial