A MAGNÉZIUM LÉTFONTOSSÁGÚ ANYAG, ÉS EGYRE KEVESEBBET FOGYASZTUNK BELŐLE A FELDOLGOZOTT ÉLELMISZEREKBŐL, AMELYEK ELURALTÁK A MODERN TÁPLÁLKOZÁST. SZÁZ ÉVVEL EZELŐTT EGÉSZ MÁS VOLT A HELYZET. A MAGNÉZIUM KÖZEL 300 TÉREN SZOLGÁLJA A TEST MŰKÖDÉSÉT. FONTOS A TESTHŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÁSÁBAN, A CSONTOK ÉPÍTÉSÉBEN, A VÉREREK RUGALMASSÁGÁNAK MEGTARTÁSÁBAN, AZ ENERGIA TERMELÉSBEN. DE HASZNOS LEHET A MIGRÉN, ASZTMA ÉS A DIABÉTESZ MEGELŐZÉSÉBEN IS.
MAGNÉZIUMHIÁNY MIATT EZEKET TAPASZTALHATOD:
- -vesekő
- -depresszió
- -nyugtalan láb
- -ARITHMIA
- -izomgörcsök
- -migrén
- -pajzsmirigy alul működés
- -allergiák
- -rossz étvágy
- -isiász
- -memóriazavar
- -verejtékezés
- -inzulin rezisztencia
- -cukoréhség
- -szorulás
Ha a fenti jelek bármelyikét tapasztalod, magnéziumban gazdag ételeket kell enned.
ÍME, A TÍZ LEGJOBB MAGNÉZIUM FORRÁS:
A férfiak naponta 400, a nők pedig 310 mg magnéziumot kell fogyasszanak
- Spenót: 1 csésze: 157 mg (40%-a az ajánlott napi adagnak)
- Mángold: 1 csésze: 154 mg (38%)
- Tökmag : ⅛ csésze: 92 mg (23%)
- Élőflós joghurt vagy kefir: 1 csésze: 50 mg (13%)
- Mandula: 30 gramm: 80 mg magnéziumot tartalmaz (20%)
- Szárazbab: ½ csésze: 60 mg (15%)
- Avokádó: közepes: 58 mg (15%)
- Friss füge ½ csésze: 50 mg (13%)
- Fekete csokoládé 1 tábla: 95 mg (24%)
- Banán: közepes: 32 m (8%)
A lazac, koriander, kesudió, kecske sajt és az articsóka nagyon jó források még.
Forrás: szupertanacsokblog.hu