Blogolunk / Egészség / Tippek

Ez a 8 gyógyszer elpusztíthatja a vesédet -figyeld oda mit ír fel az orvosod!!!

Sokan tudjuk, hogy, gyakran célszerűbb az egészségügyi problémákat természetes orvoslással kezelni, mint agresszív gyógyszerekkel. Viszont még mindig, nagyszámú ember hiszi azt, hogy bizonyos betegségeket csak az orvos által felírt gyógyszerekkel lehet kezelni. A legtöbben egyből a pirulákhoz nyúlnak még abban az esetben is, ha csak enyhe a fájdalom. Viszont ez a szokás veszélyes is lehet, és helyrehozhatatlan károkat okozhat a vesében. Számos olyan krónikus betegség alakulhat ki, amik sokkal, súlyosabb tünetekkel járnak, mint amire eleve elkezdtük szedni a tablettákat.

Természetesen az orvosok a betegségek gyógyítására írják fel a tablettákat, de a legtöbb ilyen gyógyszer negatívan befolyásolja a veseműködést és egyben súlyosan károsíthatják is. Ezért fontos, hogy ha lehetőségünk van, inkább válasszuk a természetes orvoslást, amely lehet, hogy ugyanolyan hatékony, mint a gyógyszeres kezelés.

A gyógyszerek úgy támadják meg a veséket, hogy idővel a gyógyszerben található nagy mennyiségű méreganyagokat nem tudják már kellő módon megtisztítani és így felhalmozódnak a szervezetben, és súlyosan károsítják az egészséget. Kérd ki szakember véleményét, hogy létezik-e olyan természetes orvoslás, amivel kiválthatod, hogy nagy mennyiségű gyógyszert juttass a szervezetedbe. Ha elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés, az is fontos, hogy elemezd, milyen típusú pirulákat kaptál, és nézd meg, van-e esetleg jobb és kevésbé agresszív.

Ez egy lista azokról a szerekről, amelyek a legveszélyesebbek a vesék számára:

  • Vírusölők: indinavir, aciklovir, tenofovir.
  • Gyulladáscsökkentő gyógyszerek: infliximab, coloquina, chloroquine.
  • Magas vérnyomás gyógyszerek: kaptopril.
  • Fájdalomcsillapítók: acetaminofen és NSAID-ok, például az aszpirin és az ibuprofen.
  • Antibiotikumok: ciprofloxacin, szulfonamidok, meticillin, vancomycin.
  • Egyéb szerek: trimetadion, fenitoin.

Ne feledd, hogy ne végezz öngyógyítást – komoly következményekkel járhat, akár károsan is befolyásolhatja az egészségi állapotod. Először mindig fordulj a kezelőorvosodhoz.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial