A gyermekláncfű gyökereit azért szeretik, mert erősítik és táplálják a májat.
Ez a tea jó módja a máj egészségének megőrzésének. Természetesen a gyermekláncfűgyökér nem korlátozódik a májra és az emésztésre. Tápanyagokban is gazdag, és tanulmányok szerint képes felvenni a harcot bizonyos rákos megbetegedésekkel szemben.
A következő tearecept pörkölt pitypanggyökereket használ. A gyökerek pörkölésekor a növényben lévő keményítő cukrok karamellizálódnak, és gazdag, kellemes ízt adnak a teának. A kesernyés ízt kissé modulálja, és a pörkölt kávéhoz hasonlóvá teszi.
A pitypanggyökereket először apró darabokra kell vágni, és alaposan meg kell szárítani. Ha megszáradt, egy száraz öntöttvas serpenyőben közepes lángon, gyakori kevergetés mellett pirítsuk meg. Akkor tudja, hogy készen van, ha barna, sötétebb árnyalatú és gazdagon aromás illatú.
A sütőben 170-180 fokon is megsütheti őket, csak gyakran ellenőrizze, és ha úgy látja keverje meg. Miután megsült, sötét, légmentesen záródó edényben akár egy évig is tárolható.
Összetevők:
- 1 evőkanál (8 gramm) pörkölt pitypanggyökér (Taraxacum officinale)
- 300 ml víz.
Forraljuk 20 percig, majd szűrjük le. Tej és méz is adható hozzá.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.