Blogolunk / Egészség

Nem gyógyuló diabetikus sebek a lábon

Szeretnék megosztani egy nagyon jó, kipróbált receptet. Biztosan tudom, hogy működik. Hogy biztosra menjek, elmondom, hogy apósom ezzel az egyszerű recepttel gyógyította meg a lábán az üszkösödést a II-es típusú cukorbetegségben, majd több évet töltött a gépnél (esztergályos volt). Az orvosok amputációt javasoltak.

Idén a férjem, aki szintén II. típusú cukorbeteg és inzulinfüggő, a súlyosan sérült lábát kezelte.
A lábfején a nagylábujj alatt lévő 6-7 mm mély és 5-6 cm széles vágott seb az erőfeszítéseinknek (peroxid, zöld tea, tetraciklin kenőcs, mangánoldat) köszönhetően gyógyulni látszott, de aztán vörös lett és gennyes kéreg borította.

A lába nagyon forró volt és viszketett. Mindez a „szépség” lefelé terjedt a lábfejen a bokáig. Röviden, a folyamat megkezdődött. Rájöttem: sürgősen alkalmazni kell nagyapám receptjét.

Nyárfára van szükségünk. Találtam egy régi száraz nyárfa rönköt a félemeleten (és nem is számítottam rá, hogy segít, mert a friss jobb), kint égettem el egy serpenyőben. Egy kis maréknyi nyárfa kőrissel együtt 7 teljes evőkanálnyi hamut kaptam. A hamut egy nagy tálba tettem, ráöntöttem 1,5 liter forró vizet, és lefedtem. Amint a víz elfogadható hőmérsékletűre hűlt, a férjem beletette a lábát a tálba, és egy bögrével elkezdte a lábára önteni ezt a nyárfa hamuból készült főzetet.
Folyamatosan öntötte, amíg a víz ki nem hűlt.
Közvetlenül a hamuval öntözze meg.

Ezt követően a lábnak meg kell nyugodnia. Ha ez nem történik meg, melegítse fel újra ugyanazt a vizet (nem kell felforralni), és ismételje meg az egészet. Miután kivette a lábát, ne törölje le, hagyja megszáradni. Ez minden.

Reggel és este csináltuk, de gyakrabban is lehet. Amint érzi a fájdalmat, kezdje el. Nyolc nap alatt meggyógyítottuk a lábát.
Ugyanazt a vizet használtuk. De ha sok nyárfa van, akkor jobb, ha 2-3 nap múlva friss infúziót készítünk – ugyanolyan arányban (7 teljes evőkanál 1,5 liter forró vízben), de lehet nagyobb mennyiségben is, hogy a láb teljesen elmerüljön a vízben. Akkor nem kell locsolni, csak várni, hogy kihűljön.

Nagyon részletesen leírtam az egészet.
Többet nem tudok hozzátenni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial