Ha egészséges ételt szeretnél készíteni, és nem rendelkezel drága élelmiszer-gőzölővel, akkor használj egy kis alumínium fóliát és egy mély tálat. Ez a trükk pénzt takarít meg, és mégis tökéletesen gőzölt egészséges ételt kínál.
Hogyan gőzöld az élelmiszereket alumínium fóliával
Ha belefáradtál a sütésbe, és nem szeretnél egészségtelenül étkezni, talán eljött az ideje, hogy kipróbáld a gőzölést. Ez nem csak a legegészségesebb módja az ételek elkészítésének, de nagyon egyszerű is!
Az előkészítéshez szükséged lesz:
- Egy kis alumínium fóliára
- Mély főzőedényre fedővel
- Hőálló tányérra
Az elkészítés módja:
Először fogj egy darab alumínium fóliát, és vágd három egyenlő részre. Ezután formázz belőle golyókat. Helyezd el ezeket a golyókat a főzőedénybe úgy, hogy egy háromszöget alkossanak.
Ezután rendezd el a gőzölni kívánt ételeket, a hőálló tányéron. Sózd és fűszerezd ízlésed szerint. Helyezd a tányért az alumínium fólia golyókra. Önts vizet a serpenyőbe, de ügyelj arra, hogy a tányérba ne kerüljön belőle.
Tedd a tűzhelyre és hagyd, hogy felmelegedjen. Zár le a serpenyőt fedővel, és kezd el a gőzölést. Hogy mennyi ideig gőzöld az ételt? Az attól függ, hogy mit főzöl. Például ha halat főzöl, 8-10 percig kell gőzölni.
Itt olvashatod, hogy mennyi ideig kell bizonyos élelmiszereket gőzölni:
- Zöldborsó: 3 perc
- Spenót: 3 perc
- Karfiol, zöldbab és brokkoli: 5-7 perc
- Burgonya, sárgarépa, sütőtök, fehérrépa: 8-20 perc
- Velős csont: 10 perc
Ha többet szeretnél megtudni erről a gőzölési módszerről, nézd meg az alábbi videót is:
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.