Blogolunk / Egészség

Ezt a fenevadat népi gyógymódokkal lehet kezelni – Gyógynövények Helicobacter pylori ellen

loading...

A Helicobacter pylori egy olyan baktérium, amely a gyomor- és nyombélbetegségben szenvedő betegeknél fordul elő.

A Helicobacter pylori elnevezés a „pylori” szóból származik, amely a fő élőhelyet – a gyomor pylorus régióját – jelzi, valamint a „helico” szóból, amely a baktérium alakjára jellemző: csavar alakú, spirál alakú.

A felfedezés szerzői, Dr. Barry Marshall és Robin Warren 2005-ben elnyerték a rangos orvosi Nobel-díjat.
A Helicobacter pylori felfedezése három okból volt forradalmi:

Kiderült, hogy a baktérium képes túlélni a gyomor savas környezetében, amit korábban lehetetlennek gondoltak, és a legtöbb gyomorbetegség okozója is. Az antibiotikumok szedése a terápia részeként számos gyomorbetegséget gyógyíthat vagy megelőzhet.

A Helicobacter pylori első jellemzője, hogy ellenáll a gyomor rendkívül savas környezetének.
A magas savtartalom miatt a legtöbb baktérium és vírus elpusztul a gyomorban. A Helicobacter két mechanizmuson keresztül áll ellen a savasságnak:

Attól a pillanattól kezdve, hogy a baktérium belép a gyomorba, a zászlóscsöveinek köszönhetően képes mozogni és elrejtőzni a gyomorfalat borító és a sejteket védő nyálkában.
Ezenkívül a Helicobacter fokozza az ammónia védő kiválasztódását, amely semlegesíti a gyomor savas környezetét.
Ily módon a baktérium a gyomorfalhoz tapad, és ott maradhat évtizedekig.
Nem minden fekélyt okozhat ez a baktérium, és nem minden hordozó mutatja a betegség jeleit. A Helicobacterrel fertőzötteknek csak 10%-a mutat tüneteket.

loading...

A baktériumot a személyi higiénia elmulasztásával, a hordozóval való érintkezéssel vagy annak személyes tárgyainak használatával, illetve mosatlan gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával lehet elkapni. A legkényelmesebb élőhelye a gyomor, ahol fokozott savasság uralkodik.

A hagyományos orvoslás a Helicobacter egyetlen gyógymódját kínálja – az antibiotikumokat. De ezt a fenevadat népi gyógymódokkal lehet kezelni: a legmegfelelőbb nevű növény – az orbáncfű – segítségével.

Összetevők:

  • Orbáncfű
  • Cickafark
  • Körömvirág virágok

Használat:

Keverje össze az összes hozzávalót egyenlő arányban. Tegyen 6 evőkanál keveréket egy liter forró vízbe. Hagyja ázni 45 percig. Igyon egy hónapig naponta háromszor 100 ml frissen készített főzetet, lehetőleg étkezés előtt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial