Blogolunk / Egészség

Hogyan lehet megmondani, hogy egy személynek gyenge az érrendszere❓

loading...

Ebben az esetben nem a vérkeringés hatékonyságáról vagy elégtelenségéről fogunk beszélni. Bár, ha a szervek nem kapnak oxigént, akkor szintén gyenge szervezetről beszélnek.

A kapillárisok törékenységére – az érfalak sérülésére való hajlamra – fogunk összpontosítani.
Zúzódások és bőr alatti véraláfutások időszakosan mindenkinél előfordulnak. De néhány embernél ez túl gyakran előfordul. Nem feltétlenül kell megütögetni őket – egy kis erővel történő érintés is elég. Ez nem a test egyéni jellemzője, hanem egy kóros állapot, amelyet kezelni kell.

Egy egyszerű teszt segítségével diagnosztizálják. A középső karra szorítókötést vagy érszorítót helyeznek (mint a vérvizsgálatnál). Ha 5-10 perc elteltével kis vérzéses kiütés jelenik meg, akkor erre figyelni kell, és meg kell próbálni javítani az érfalak állapotát. A vizsgálat elvégzésekor fontos, hogy a vérkeringés károsodásának elkerülése érdekében ne hagyja túl sokáig a helyén az érszorítót.

loading...

Miért válnak az erek törékennyé❓

E jelenség okai két csoportra oszthatók. Az első az örökletes vagy autoimmun betegségek, amelyek vérzést és vérömlenyt okoznak. Ha ezeket diagnosztizálják, kezelésre van szükség. A második csoport a kedvezőtlen körülmények, amelyek a szervezet egészét gyengítik. Ebben az esetben a népi gyógymódok elegendőek lehetnek a keringési rendszer elemeinek erejének és rugalmasságának helyreállításához.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial