Blogolunk / Háztartás

Ez a találmány viharszerűen bejárta az internetet. A vécék 30 perc alatt csillogni fognak!

Egy régi vécé tisztítása nem is olyan egyszerű, de van rá mód. Kíváncsi rá, hogyan lehet ezt egy egyszerű trükkel megoldani? Elmagyarázzuk! A wc-je újra ragyogni fog.

A vécében lévő mészlerakódás vagy sárgulás normális, de nem túl esztétikus. A súrolás sem segít, ha nem használ jó tisztítószert. Nem kell sok pénzt költeni „10 az egyben” termékekre – egy házi készítésű keverék is megteszi, amit a konyhában megtalál. Próbálja ki, nem kerül semmibe, és a hatása talán felülmúlja a várakozásait.

Szabaduljon meg a sárga foltoktól

Egy időben ez a Cola-trükk nagyon népszerű volt a makacs foltok eltüntetésére. Mindez három sav összetételének köszönhető: a citromnak, a szénnek és az ortofoszfornak. Ez a kombináció nemcsak a lerakódásokat távolítja el, hanem a csövek dugulását is feloldja. Egyszerűen öntsön egy üveg Cola-t a WC-be, és hagyja benne egy órán át. Ez idő elteltével tisztítsa meg a WC-t a szokásos módon egy kefével. Amikor a vizet lehúzza, minden tiszta és fényes lesz.

Hogyan tisztítsam meg a vécét a szennyeződésektől?

A szódabikarbóna hatékonyan küzd a lerakódások ellen, de ha vastag lerakódással van dolgunk, akkor valami erősebbre van szükségünk. Ebben az esetben használjunk ecetet is. Ezzel a kombinációval a vécé megszabadul a szennyeződésektől és a mészlerakódásoktól.

Hogyan készítsünk tisztító keveréket?

Készítsünk elő két csésze ecetet és egy csésze szódabikarbónát.
Öntse a folyadék felét a WC-be, és hagyja állni öt percig. Ez idő elteltével adjuk hozzá a szódabikarbónát, majd újabb öt perc elteltével a maradék ecetet.
A WC-nek sok habot kell képeznie, ami aktív a szennyeződésekre.
30 perc elteltével fogjon egy kefét, és óvatosan súrolja át a WC-t, majd öblítsen le vízzel.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial