Nem kérdés, hogy a cukorbetegség a 21. század egyik leggyakoribb betegsége. Nem csoda, hogy sokan „modern” betegségként emlegetik. Valójában egy krónikus betegségről van szó, amely akkor jelentkezik, amikor az inzulin, a szervezet cukorszintet szabályozó hormonja nem tudja szabályozni a vércukorszintet. Az inzulint a hasnyálmirigy választja ki, és a cukorbetegség jellemzően akkor jelentkezik, ha az inzulintermelés alultermelődik.
A cukorbetegség azonban már a múltban is létezett, és a természetgyógyászat már jóval a modern orvostudomány előtt kezelte ezt a krónikus állapotot. Számos olyan gyógynövény létezik, amely erős anti-diabetikus tulajdonságokkal rendelkezik. A bab csak néhány közülük, és a természetgyógyászatban hosszú hagyománya van a cukorbetegség kezelésére való használatának.
Az alábbiakban ajánlott recept alapja a napraforgómag, amelyet tetszés szerint kombinálhatsz vízzel, szójatejjel, mézzel vagy valamilyen gyümölccsel. Ez a recept segít a cukorbetegség természetes úton való ellenőrzésében.
Hozzávalók és elkészítés:
Tegyünk 5 evőkanál pucolt napraforgómagot egy pohár vízbe, és hagyjuk állni egy éjszakán át. Reggel szűrjük le a vizet, majd turmixoljuk össze a magokat némi gyümölccsel vagy szójatejjel. Ha édesebb ízt szeretnénk, adjunk hozzá egy kis mézet.
Igyuk meg reggeli előtt, hogy a vércukorszintünket kordában tartsa. Ezen kívül növeljük vele az energiaszintünket a nap hátralévő részére!