A világon minden nyolcadik nő mellrákban szenved. Az okok, hogy egyes nők miért hajlamosak a betegségre, mások pedig miért nem, ma még nem ismertek.
Az emlőrák kialakulását befolyásoló fő tényezők: életkor, genetikai hajlam, menopauza utáni elhízás vagy túlsúly, mozgásszegény életmód, alkoholfogyasztás, késői szülés (35 éves kor után).
A korai stádiumban a betegség gyakran teljesen tünetmentes, és az első tünetek a duzzanat és a mell megjelenésének megváltozása lehet.
Az emlőrák megelőzése
Az vagy, amit megeszel! A komoly gyógyszeres védekezés mellett a hétköznapi élelmiszerek is segíthetnek a daganatok elleni küzdelemben.
6 ÉTEL AZ IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSÉRE
Alga
A tengeri gyomnövények gazdag jódforrások – és hiányuk a mellrák kialakulásának magas kockázatához vezet. Az algákban található klorofill erős rákellenes hatással bír. Próbáljon meg gyakrabban tengeri algát és jódban gazdag ételeket fogyasztani.
Szója
A szójatermékek, mint a tofu, a tempeh és a miso genisteint, egy növényi hormont tartalmaznak. A szójahús és a tej viszont nagyon alacsony genisztein-tartalommal rendelkezik, ezért ezeket az élelmiszereket kerülni kell az étrendben.
Hagyma és fokhagyma
A fokhagyma és a hagyma a legjobb rákellenes szerek közé tartozik. Kénkomponenseket és flavonoidokat tartalmaznak, amelyek lassítják a daganatok növekedését és erősítik az immunitást.
Gránátalma
A gránátalmafa gyümölcse óriási előnyökkel jár a női szervezet számára. Tanulmányok bizonyították, hogy az antioxidánsokban gazdag gránátalmalé segít meggátolni a rákos sejtek növekedését a mellben.
A gránátalma olyan anyagokat tartalmaz, amelyek blokkolják az ösztrogén szintézisét. Ha ez a hormon feleslegben van, rákos sejtek kialakulását váltja ki. Dobja fel étrendjét azzal, hogy gránátalmamagot ad a salátákhoz, és valódi gránátalmalevet iszik.
Kurkuma
Ez a sárga fűszer nagyon jót tesz a szervezetnek, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkuma fő összetevője a kurkumin, amely gátolja a rákos sejtek növekedését.
Tej és tejtermékek
A tej és a tejtermékek kulcsfontosságúak a D-vitamin- és kalciumbevitel szempontjából. Ha pedig naponta 12 percet töltesz a napon, 50%-kal csökkentheted a mellrák kialakulásának kockázatát.
Emlékezz erre a 6 természetes gyógyító ételre, építsd be őket az étrendedbe, és jó eséllyel megelőzheted a mellrákot!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.