Hihetetlen, de ez az egyszerű trükk tapadás mentessé teszi a közönséges serpenyőt. Sokkal jobb, mint egy tapadás mentesnek árult serpenyő. Mert tudjuk, hogy nem minden bevonat egészséges – némelyik elég káros lehet! Csak só és olaj kell hozzá. Így az ételek nem ragadnak a serpenyő aljára. Fantasztikus!!!
Csináljuk népi módon – sóval és olajjal.
Természetesen a hagyományos serpenyőben való sütéshez nem szabad megfeledkezni azokról a szabályokról, amelyeket nagyanyáink évszázadokon át használtak.
Íme egy régi trükk a serpenyő feljavítására és tapadásmentes bevonattal való ellátására.
.
Ezek szükségesek hozzá:
- asztali só (körülbelül egy csésze),
- növényi olaj,
- egy tiszta és száraz serpenyő.
Hogyan kell elkészíteni:
1. Szórja a sót a serpenyő aljára.
2. Tartsa a serpenyőt alacsony lángon körülbelül 20 percig, közben folyamatosan kevergetve a sót. Keverje úgy egy fakanállal, hogy a só folyamatosan mozogjon az alján.
3. Kapcsolja le a hőfokot, és hagyja, hogy a só kihűljön a serpenyőben. Öntse ki a sót.
4. A serpenyőt mosószer nélkül, puha ruhával mossa ki.
5. Anélkül, hogy letörölné, tegye a tűzre, és melegítse fel újra.
6. Tekerjen egy kötést vagy gézt egy villa köré, és kenje meg bőségesen a serpenyő alját növényi olajjal.
7. 2-3 perc elteltével törölje le a serpenyő alját egy ruhával. Öntsünk rá egy vékony réteg olajat, és melegítsük újra 3 percig, majd töröljük le a felesleget egy ruhával, és ismételjük meg az olajos eljárást még egyszer.
Az így előkészített felület tönkretételének elkerülése érdekében ne mossa a serpenyőt vegyszerekkel, és ne karcolja meg az alját.
Az étel többé nem ragadhat a serpenyő aljára.
Ez a tipp aranyat ér. Kipróbáltam, és tényleg nem ragad le az étel. Bár a módszer egyszerű, mégis nagyon hatékonynak bizonyult.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.