Blogolunk / Érdekesség / Történet

SZÖRNYŰ DOLGOK AMIK A TESTEDBEN ÉLHETNEK Egy nő nemrég talált egy 7 cm-es piócát az orrában. Nem akarjuk azt mondani, hogy lehetett volna rosszabb is, de …

A történetünk egy amerikai hölgyről szól, Daniela Liverani, 24 éves Ő egy igazán erős, kemény, és bátor nő, (amilyen én sohasem leszek) hogy ilyen higgadtan tudta kezelni az eseményeket. Talált egy 7 cm-es piócát az orrában, ami egy hónapig élt benne.

Elmesélése alapján, egy hónappal azután, hogy visszatért a családjával Délkelet-Ázsiai, nyaralásából, Liverani-nek elkezdett vérezni az orra, de feltételezte, hogy azért, mert pár nappal ezelőtt egy kisebb motorkerékpáros balesete volt. Aztán egy sötét valami kicsusszant az orrából zuhanyozás közben. Azt gondolta, hogy egy vérrög. Míg kimászott a zuhanyzóból, nem is gondolkodott rajta, hogy esetleg valami más lehet. Mikor a tükörhöz lépett, hogy megtörölje az orrát akkor vette észre, hogy itt másról van szó. „Ó, Istenem, pióca van az orromban!”

Mikor jobban megvizsgálta akkor vette észre, hogy az orrából kilógó lénynek bordái vannak és ha megpróbálja eltávolítani erős fájdalmat érez.

Végül elment a balesetire ahol az orvosok eltávolították csipesszel.

Liverani tiszteletére felsoroljuk az 5 legszörnyűbb dolgot ami benned élhet:

Pióca

A piócák vagy nadályok (Hirudinea) a gyűrűsférgek törzsének (Annelida), a nyeregképzők osztályának (Clitellata) egyik alosztálya. A valódi szárazföldi piócák főként a növényzet között tartózkodnak. Ezek élőhelye Dél- és Délkelet-Ázsia, ahol az esőredőkben élnek, és a nedves évszakban a füves területekre is behatolnak. Kizárólag meleg vérű gerincesek vérével táplálkoznak.

rturturrzurt

Fonalféreg

A fonálférgek nevüket cérnaszerűen vékony, hosszúk testalakjukról kapták. Hengeres testű, keresztmetszetben kör alakú, nem szelvényezett szervezetek. Viszonylag egyszerű felépítésű, szelvényezetlen állatok. A fonálférgek testének egyes részei hatsugaras vagy kétoldali szimmetriájúak. A test pseudocoel típusú, tehát a fonálférgek nem valódi testüreges állatok. Ez a testüregtípus a testüreg nélküli szervezetek és a valódi testüregesek közti átmenetet képviseli.

hdshfdhdf6

Loa loa, vagy másnevén, szemféreg

A szemféreg (Loa loa) a Secernentea osztályának a Spirurida rendjébe, ezen belül az Onchocercidae családjába tartozó faj. Afrikában élő faj. A fonálférgek (Nematoda) törzsébe tartozik. A nőstény 40-70 milliméter hosszú a hím 30-40 milliméter. A kifejlett férgek a bőr kötőszövetében élősködnek. Gyakran fészkeli be magát a szem kötőhártyájába vagy szaruhártyába és ilyenkor összetekeredve fehér fonálként látható. Hatására a bőr alatt fájdalmas daganatok keletkezhetnek. Ezeket Calabar- vagy Kamerum daganatoknak nevezik.

gdjfgjfjfi

 Vámpírhal

A kandiru vagy vámpírhal a harcsafélék családjába tartozó édesvízi halakat jelöli, melyek az élősködő életmódjukról nevezetesek. A kandiru tévedésből néha emberi testnyílásokba is behatolhat, például feljuthat a húgycsőig, vagy bejuthat a végbélnyíláson át.  A kopoltyúfedőjéből hátranyúló tüskék állnak ki, ezért kizárólag sebészi úton távolítható el.  A fürdés közbeni folyóba vizelés növeli a kandirutámadás esélyét.

gjjjdjdjb

Emberbagócs

Az emberbagócs (Dermatobia hominis) a rovarok (Insecta) osztályába a kétszárnyúak (Diptera) rendjébe és a bagócslegyek (Oestridae) családjába tartozó faj. A kifejlett légy 1,5 centiméter hosszú, széles, kékesszürke, erős szárnyakkal rendelkezik. A madarak, baromfiak és a szarvasmarhák fontos élősködője, de akár az embert is megtámadja.

jfgjkfgjf

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: wikipedia

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial